Имате ли нужда от застраховка за дългосрочни грижи?

...
Независимо от вашата възраст или финансово състояние, няма недостиг на
Коментари Харесай

Независимо от вашата възраст или финансово състояние, няма недостиг на финансови продукти и услуги, които да търсите. С толкова много опции и ограничен бюджет за използване, важно е да бъдете разумни относно това кои продукти избирате. Това важи особено за възрастни хора и по-възрастни хора, които могат да разчитат в голяма степен на социално осигуряване и пенсионни спестявания.

От друга страна, тези ограничени средства могат да бъдат разтеглени само до момента и разходите за грижи и помощ с възрастта само ще се увеличават. В тези случаи може да си струва да закупите застрахователен план за дългосрочни грижи. С този уникален вид застраховка възрастните и по-възрастните хора могат да си осигурят покритие за услуги като болногледач в дома. Дългосрочният застрахователен план може също да покрие разходите за старчески домове и помощни жилищни заведения, което го прави ценна инвестиция за милиони американци.

Но имате ли нужда от застраховка за дългосрочни грижи за себе си? Това е, което ще разгледаме по-долу.

Започнете, като получите безплатна ценова застраховка за дългосрочни грижи тук, за да знаете какво да очаквате.

Имате ли нужда от дългосрочни грижи застраховка?

Застраховката за дългосрочни грижи не е за всеки. Това каза, че може да си струва за вас. Ето кога може да се наложи да получите план.

Когато знаете, че няма да можете да останете в дома си

Ако вече знаете, че няма да можете останете в дома си завинаги — и не разполагате със стабилните налични средства, за да платите за старчески дом или съоръжение — тогава застраховката за дългосрочни грижи може да бъде ценна. Чрез закупуването на план ще получите покритие за услугите, които иначе не бихте могли да си позволите сами. Просто съберете числата на план за дългосрочни грижи и ги съпоставете с потенциалните разходи за старчески дом или център за подпомагане, за да видите кое е по-достъпно. Вероятно застраховката за дългосрочни грижи е вашият по-добър залог.

Научете повече за вашите опции за застраховка за дългосрочни грижи тук сега.

Когато имате нужда от помощ при плащането на домашен дом гледач

Ако искате да останете в дома си — но не можете да си позволите разходите за домашен гледач — застраховката за дългосрочни грижи може да е за вас. Застрахователните полици за дългосрочни грижи не само ще покрият разходите за гледачи, но дори могат да платят за тези, които вече използвате. Така че, ако имате член на семейството или приятел, който ви помага сега, застрахователен план за дългосрочни грижи може потенциално да им възстанови разходите за помощта, която вече предоставят безплатно. Така че ще можете да запазите помощта, която имате – и освен това да им платите за услугата.

Когато парите са ограничени

Инфлацията е все още висока и има заеми разходите са повишени. Ако сте един от по-възрастните хора, които се борят да свързват двата края в момента, разходите за дългосрочни грижи може просто да са непосилни. Във времена като тези застрахователният план за дългосрочни грижи може да е добър за вас. Освен това ползите, които получавате с план, обикновено не се облагат с данъци (и премиите се приспадат от данък), така че няма да се налага да се тревожите за големи данъчни сметки в края на годината.

Научете повече за застраховката за дългосрочни грижи тук.

Изводът

Застраховката за дългосрочни грижи предлага персонализирана финансова защита за по-възрастни и възрастни хора. Въпреки че не е за всеки, може да бъде полезно да го имате, ако знаете, че не можете да останете в дома си в дългосрочен план и ще имате нужда от помощ при плащането на старчески дом или център за подпомагане. Също така може да бъде полезно, когато имате нужда от помощ за плащане на домашен гледач или когато парите обикновено са ограничени и не можете да си позволите да разширите бюджета си още повече. Като се има предвид всичко това, застраховката за дългосрочни грижи е като много други видове застраховки в смисъл, че трябва да пазарувате, за да намерите най-добрата застрахователна компания за дългосрочни грижи за вас. Правейки това, ще можете по-добре да намерите рентабилен и изчерпателен план, който може да ви предпази дълго през златните ви години.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР