Независимо кой ще спечели , страната ще остане сериозно разделена,

...
Независимо кой ще спечели , страната ще остане сериозно разделена,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Борисов е в пропаст, а има да решава коронакриза

Независимо кой ще завоюва, страната ще остане съществено разграничена, светът е надълбоко изменен, а България има опция да се приспособява към тази смяна посредством европейските средствата, които ще дойдат по линия на проекта за възобновяване. Този коментар направи съпредседателят на “Демократична България ” в предаването “Лице в лице ” по Би Ти Ви. 
“България би трябвало да си даде сметка, че се намираме в един свят, изпълнен с големи неизвестности - доста по-сериозни разделения, в сравнение с изглеждаше допреди няколко години, една нова Студена война сред Америка и Китай, която, който и да завоюва, няма да изчезне, тотално изменена обстановка на сигурността, тотално изменена обстановка на връзката в обществата, тъй като в последна сметка е феномен на обществените мрежи ”, уточни Иванов. “Ние живеем в ерата на Тръмп. Няма да се върне ерата на Клинтън - този свят, в който имаше правила и Америка беше световният служител на реда ”, сподели още той. 
 Христо Иванов за дигитализацията в Плана за възобновяване: Предлагат ни салата от клишета Христо Иванов за дигитализацията в Плана за възобновяване: Предлагат ни салата от клишета
Темата за дигитализацията е показана в плана на Национален проект за възобновяване и резистентност с куп клишета, с към този момент предлагани,...
По думите му, средството за акомодация към международните промени е точно показаният предходната седмица план на, по който България ще получи над 12 милиарда лева Иванов подлага на критика оферти план поради неналичието на ясна и смела визия по тази причина по какъв начин да наподобява България и поради неналичието на решения по главния проблем пред страната - демографския срив и нуждата от вложения в хората. 
“. Това е негодно предложение, там няма ясна визия. Реформите, за които става дума, са изброени най-после на документа и са безусловно несвързани с цялото му наличие. Този документ съставлява един шопинг лист, т.е. администрацията е седнала, видяла е нещата, от които знае по какъв начин се краде, видяла е нещата, които не са свършени за два програмни интервала, и всичко това го е набутала в един лист. Държим се като човек, който е получил ваучър от някой магазин и може да си купи някакви неща с понижение, без да е сигурен дали те са това, което наложително му би трябвало, с цел да си промени живота ”, съобщи Христо Иванов. 
“Спомняте си какъв рейтинг имаше в първата вълна на коронакризата. Сега той се намира в бездна от позиция на съмнение и с този негативен капитал на доверие би трябвало да се оправи със идната коронакриза. Сега Бойко Борисов взима решение да качи заплатите на докторите и изключително на медицинските сестри. Това решение трябваше да бъде взето в първия миг, в който стана ясно, че ние ще имаме коронакриза и ние сме призовавали по тази причина. Ясно е, че огромният проблем не медикаментите, не са леглата, не са обдишващите апарати. Хората. Медицинските сестри и докторите, които би трябвало да обслужват тези кревати и хора. И ние от дълго време трябваше да сме ги стимулирали да останат тук, а не да бягат. Това е образец за изхарченото, пропиляното време и пари ”, добави Иванов.
Той посочи, че проектът за възобновяване е най-голямата еднократна инвестиция, която България може да направи за модернизацията си. Според него проектът е трябвало да стартира с ясна формулировка за казуса в човешкия капитал и да даде “рецепта ” по какъв начин той да бъде решен по браншове, а вместо това се употребяват познатите похвати за наливане на пари в стиропор и дограма. 
 Христо Иванов: В Плана за възобновяване липсва тематиката за енергийната промяна Христо Иванов: В Плана за възобновяване липсва тематиката за енергийната промяна
Проследих деликатно мненията на Дончев и енергийната министърка за Националния проект за възобновяване и резистентност и нищо от котел...
“В проекта става дума по тази причина по какъв начин трябвало еди си какъв брой STEM кабинета да бъдат оборудвани. Това е отлично - един прекрасен образец по какъв начин ние би трябвало да влагаме в обучение, фокусирано върху технологиите и точните науки ", акцентира той и попита: " А къде са учителите, които ще образоват децата? Къде е бъдещето потомство учители ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР