Независимо дали в управление или в опозиция срещу машините се

...
Независимо дали в управление или в опозиция срещу машините се
Коментари Харесай

Как се стигна до скандала с машините за гласуване?

Независимо дали в ръководство или в съпротива против машините се сплотяват Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, ГЕРБ. В края на предходната година трите групи в Народното събрание върнаха хартията при гласуването.

Всички ролки за машините, които ЦИК желае от печатницата на Българска народна банка е 30 000, само че те могат да доставят единствено половината

След двудневен маратон и кавги депутатите приравниха машинните разписки с хартиените бюлетини.

Малко преди мастните избори народните представители се върнаха към тематиката – с комисия, която да ревизира сигурността на машините, този път и с дейното присъединяване на „ ИТН “ (ИТН).

„ За мен това е едно интензивно мероприятие през последните две години “, сподели Румяна Дечева

На съвещание, излъчено онлайн, комисията изслуша ютюбър, който твърди, че е заплашван от Алексей Петров, когато решил да тества сигурността на машините, само че не подал сигнал до институциите.

Финалът на машините пристигна два дни преди изборите след отчет на ДАНС, в който се разказват дейности на зам.-министър на електронното ръководство.

На база този отчет ЦИК взе решение на локалните избори на 29 октомври да се гласоподава единствено с хартиени бюлетини .

Считам, че решението на ЦИК за тези избори беше вярно, сподели водачът на ГЕРБ

Машините за гласоподаване бяха въведени през 2014 година, първо пробно. След години чартърен, ги купихме за над 43 млн. лева На изборите, извършени с тях, процентът на невалидните бюлетини беше в пъти по-малък. На вота предишния октомври те са 9000 броя, а този април – при смесено гласоподаване - над 44 000, или пет пъти повече.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР