Независимо дали сте на интервю за мечтаната си работа и

...
Независимо дали сте на интервю за мечтаната си работа и
Коментари Харесай

Най-лесният начин да накарате влиятелен човек да ви харесва

Независимо дали сте на изявление за мечтаната си работа и желаете да впечатлите мениджърите, или пък се стремите да се докажете пред шефа, умеенето да накарате авторитетни хора да ви харесват е основно за кариерата ви.

Това не е изключително елементарно, само че съгласно проф. Хайди Халворсън от университета " Колумбия " има един трик, който постоянно работи - да покажете на въпросния човек по какъв начин можете да му бъдете от изгода, написа Business Insider.

За задачата би трябвало да предприемете следните стъпки:

1. Разберете какво желае да реализира авторитетната персона.

Запитайте се: " Какви са задачите му/ѝ? ", " Къде може да се нуждае от помощ? ", " Къде е слабата му/ѝ страна? ". После помислете по какъв начин можете да се намесите вие. Ако пък става въпрос за шефа ви, най-важно е да подредите личните си задания по този начин, че да му съдействате за неговите и да се покажете като незаместим сътрудник.

2. Бъдете няколко крачки напред.

Очевидният метод да докажете полезността си е да вършиме каквото се изисква от вас, само че с цел да впечатлите авторитетен човек, би трябвало да изпреварвате желанията му с няколко крачки. Например да сте приготвили документите, преди още да ги е изискал, или да сте изпълнили някоя задача, преди да ви я е упълномощил.

3. Не изброявайте качествата си.

Влиятелните хора не се интересуват доста от хвалбите ви. Но се интересуват от задачите ви и най-много по какъв начин те са свързани с техните лични. Затова постоянно бъдете подготвени да отговорите на въпроси за това какво желаете да постигнете и по какъв метод.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР