Независимо дали изкуственият интелект в крайна сметка краде работните места

...
Независимо дали изкуственият интелект в крайна сметка краде работните места
Коментари Харесай

Изкуственият интелект може да замени един тип служител в компаниите: брилянтният глупак, с когото никой не обича да работи

Независимо дали изкуственият разсъдък в последна сметка краде работните места на хората, е ясно че технологията, която може да автоматизира доста скучни, досадни ежедневни задания, ще промени метода, по който работим, написа Business Insider.

След като по- " грубата " работа ще се прави автоматизирано, от чиновниците ще се чака да бъдат по-иновативни и да си сътрудничат повече.

Според специалистите ще се ценят тези с по-добри умения за работа с хора, които знаят по какъв начин да обединят екипи към една концепция. Това е сигнал за края на един от най-трайните стандарти в технологиите: брилянтният " простак " с който никой в действителност не обича да работи. Вероятно този вид чиновници ще бъдат сменени с изкуствен интелект.

Според специалисти тези, които могат да донесат както експертния опит в работата с AI, по този начин и " меките умения ", които вършат някого добър сътрудник са тези, които ще бъдат по-ценени в един свят все по-доминиран от изкуствения разсъдък.

Колкото повече се интегрира изкуственият разсъдък на работното място, толкоз повече чиновниците ще би трябвало да работят едни с други, с цел да станат по-креативни при решаването на проблеми.
 Роботите идват - пригответе се за дълги часове, по-малко възнаграждение и по-малко работни места
Роботите идват - пригответе се за дълги часове, по-малко възнаграждение и по-малко работни места

Възходът на роботите може да не е толкоз потребен за служащите, каквито са някои тези

" За да създадете нещо (добър продукт) имате потребност от съдействие и диалози, с изключение на всичко останало. Това е нужно, с цел да изградите най-хубавата технология ", разяснява Даяна Лий, създател на маркетинговата компания Constellation.
 Кои специалности ще изчезнат поради роботите? И то по-скоро, в сравнение с допускаме
Кои специалности ще изчезнат поради роботите? И то по-скоро, в сравнение с допускаме

Вероятно още до 10 години доста специалности ще останат в историята

Лий дава предполагаем образец за личната си компания, работеща с по-голяма маркетингова акция. " За да бъде планът сполучлив, всички — в това число механически личен състав би трябвало да се включат. Тези, които отделят време и старания да изслушат клиента и работят с него, с цел да се уверят, че всички са на една и съща страница ще са тези, които се отличават на работното място.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР