Независимата вече - Елена Гунчева се оказва доста активна в

...
Независимата вече - Елена Гунчева се оказва доста активна в
Коментари Харесай

Гунчева попита: Защо партиите не внесат предложение за промяна, така че да няма отцепници и независими депутати?

Независимата към този момент - Елена Гунчева се оказва много дейна в обществените мрежи. Ето два от днешните й постове:

Този път в действителност Нинова е права. Ако Политическа партия предложат различен министър председател, както и да смени състава на препоръчаното държавно управление с по-умерени и смислени хора, е по-добре. Но и при липса на устойчиво парламентарно болшинство, и това ще е до време.

 По-рано през днешния ден някогашният народен представител от " Възраждане " зададе забавен въпрос за мажоритарния избор и изясни от какво се опасяват политиците:

Интересно ми е едно - всички партии единомислещо плюят отцепници и самостоятелни, само че необичайно за какво никоя партия не внася законопроект за смяна на Изборния кодекс, тъй че това да не се позволява. Уж всички приказват за мажоритарен избор, само че никой водач на партия не смее да предложи мажоритарна изборна система. Защото не би трябвало да има неуместни политици. Всеки отвън системата на партийното строителство би трябвало да бъде заклеймяван.

Затова и запитвам: Защо не внесат партиите предложение за смяна, тъй че да няма отцепници и самостоятелни депутати. Или да има система за преференциален избор и да се знае кой какъв брой е съдействал за изборните резултати?

Моят отговор е: тъй като не желаят. Защото знаят, че в един миг това може да работи и за тяхна изгода. А другояче приказките са за сцената. Зад нея нещата са доста по-различни. И мръсни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР