Независима Шотландия е на една ръка разстояние. Това ще обяви

...
Независима Шотландия е на една ръка разстояние. Това ще обяви
Коментари Харесай

Независима Шотландия е съвсем близо, обяви Никола Стърджън

Независима Шотландия е на " една ръка разстояние ". Това ще разгласи първият министър на Шотландия Никола Стърджън пред проява в поддръжка на независимостта в Глазгоу, която ще се организира по-късно през днешния ден.

Обещанието ѝ идва, откакто водачът на Лейбъристката партия Джереми Корбин настоя, че нов референдум за самостоятелност " не е нужен или желан ".

Хиляди са се записали, с цел да чуят речта на първия министър на Шотландия и водач на Шотландската национална партия, като събитието е проведено от единствения всекидневник в Шотландия, който поддържа независимостта - National.

Стърджън не се е изказвала пред протест на по-масовото придвижване " да " от 2014 година и беше подложена на критика от някои деятели, че не е подкрепила поредност от много посетени шествия, извършени в Шотландия през лятото.

Преди събитието тя дефинира идните парламентарни избори във Англия като " най-важните, пред които Шотландия се е изправяла в актуалната ера ".

" Толкова доста е сложено на карта - на хората им е пристигнало до гуша от бъркотията в Уестминстър (където се намират главните английски политически институции, в това число Народното събрание и правителството). Но " Джордж Скуеър " (в Глазгоу) ще бъде претъпкан през днешния ден, защото хора от всевъзможен генезис се сплотяват, с цел да изискат по-добро бъдеще за Шотландия ", ще каже тя.

" Независима Шотландия е по-близо от всеки път. Наистина е на една ръка разстояние. Това, което е належащо в този момент, е още една чиста победа за Шотландската национална партия, с цел да я докара още по-близо - по тази причина гласувайте за Шотландската национална партия на 12 декември, с цел да осигурите правото на Шотландия да вземе решение ", ще подчертае още Стърджън.

На годишната конференция на своята партия в Абърдийн предишния месец, Стърджън сподели пред делегатите, че има намерение да организира втори референдум за самостоятелност на Шотландия през 2020 година и ще изиска държавното управление в Уестминстър да трансферира пълномощията за това до края на тази година. Борис Джонсън нееднократно е казвал, че няма да го направи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР