Независима експертна проверка във връзка със самоубийството на босненския хърватски

...
Независима експертна проверка във връзка със самоубийството на босненския хърватски
Коментари Харесай

Обявиха заключенията от проверката на самоубийството на Слободан Праляк

Независима експертна инспекция във връзка със самоубийството на босненския хърватски военачалник Слободан Праляк откри, че правната рамка на Международния арбитражен съд в Хага е била спазена от чиновниците на съда по повод третирането на обвинения. Това се споделя в изказване на трибунала.

"Няма пропуски в този аспект и затова няма потребност от промени в наредбите и регулациите на този съд ", се показва в текста.

Проверката е била осъществена сред 1 и 29 декември.

В заключенията се регистрира, че без съответни разследващи сведения, каквито не е имало, и действайки в границите на наредбите, няма ограничения, които биха подсигурили залавянето на отровата на нито един стадий. Същевременно обаче са били набелязани някои ограничения, които би могло да бъдат взети, тъй че при бъдещи случаи да се усили вероятността за залавяне.

Припомняме, че на 29 ноември, сега на оповестяване на присъда от 20 години затвор за военни закононарушения от трибунала, босненският хърватски военачалник Слободан Праляк изпи отрова. Престъпленията против човечеството са осъществени по време на войната в Босна през 90-те години. Той умря няколко часа по-късно в болничното заведение на 72-годишна възраст.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР