Незаменими токени (NFT) стойност над 100 млн. долара са били

...
Незаменими токени (NFT) стойност над 100 млн. долара са били
Коментари Харесай

NFT-та на стойност над 100 млн. долара са били откраднати от началото на годината до юли

Незаменими токени (NFT) стойност над 100 млн. $ са били откраднати от началото на годината до юли, заяви изследователската компания за блокчейн Elliptic, представен от Ройтерс.

Elliptic означи, че бързо развиващият се дигитален актив се трансформира в нов фронт в казуса с хакването на крипто.

Незаменимите токени съставляват цифрови идентификатори, съхранявани в блокчейн, които потвърждават собствеността и достоверността на неповторим виртуален обект. NFT-тата нормално се употребяват за засвидетелствуване на собствеността на изображения, 3D обекти или музикални и видео файлове.

NFT пазарът регистрира голям взрив през 2021 година, когато богатите на крипто спекуланти похарчиха милиарди долари за този вид активи, надявайки се да завоюват от тях при повишаване на цените. Но защото цените на криптовалутите се сринаха през май и юни тази година, цените на NFT и размерите на продажби също потънаха.

Пазарът на NFT продължава да страда от широкоразпространени измами, макар че броят им понижава, се показва в отчет на основаната в Лондон Elliptic.

Проблемите със сигурността, свързани със обществените мрежи са нарастнали, като те дават отговор за % от кражбите на NFT през 2022 година, се споделя в него.

Крадците са получавали приблизително по 300 000 $ на машинация, изясняват от Elliptic. Истинският мащаб на кражбите на NFT евентуално още по-висок, като се има поради, че не всички закононарушения се оповестяват обществено, прибавят от компанията.

Хакове и измами от дълго време изтезават крипто промишлеността, до момента в който регулаторите по света са все по-загрижени за потреблението на крипто активи в киберпрестъпления.

Elliptic оцени размера на прането на пари в основани на NFT платформи на едвам 8 милиона $.

„ Има възходяща опасност за услугите, основани на NFT, от глобени субекти и спонсорирани от страни експлойти “, споделят от Elliptic, цитирайки кражба на 540 милиона $ през април, която американски чиновници свързаха със севернокорейската Lazarus Group.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР