Незалепващите съдове, или така наречените тефлонови, са едни от най-предпочитаните

...
Незалепващите съдове, или така наречените тефлонови, са едни от най-предпочитаните
Коментари Харесай

Дали наистина са вредни за здравето тефлоновите повърхности за готвене

Незалепващите съдове, или по този начин наречените тефлонови, са едни от най-предпочитаните и употребяваните домашен съдове. Те са по-лесни за поддръжка и при готвене, само че сигурни ли сме, че не са нездравословни за здравето ни? Нека разберем:

Какво съставлява тефлонът?

Всъщност това е съединението политетрафлуоретилен, само че за търговски цели се употребява наименованието тефлон. Освен в семейството, той се употребява и при производството на опаковки за артикули, облекла и при сфери от индустрията.
 Безопасни ли са тиганите с незалепващо покритие? Безопасни ли са тиганите с незалепващо покритие?
Обикновено когато хората се интересуват за сигурността на незалепващите си съдове за готвене, става въпрос политертрафлуоретилен (PTF...

Вредят ли в действителност тефлоновите съдове?

Все още няма дефинитивни доказателства, които да дадат отговор на този въпрос. Съществуват както спорни и отричащи тефлона отзиви, по този начин и такива, подкрепящи използването на тефлонови съдове. Представяме ви част от тях.

По какъв метод е рисков тефлонът?

При награвяне, съединението отделя токсични субстанции. Затова когато се готви с тефлонови съдове, покритието на тигана стартира да се разпада и нездравословните субстанции попадат в храната и въздуха. Такъв вид съдове отделят и частици, които са нездравословни за белия дроб и могат да доведат до увреждането му.

Друг мотив за терзание е, че тефлонът има в състава си и перфлуороктанова киселина, която се свързва с онкологични болести, диабет, наднормено тегло и даже импотентност. Но тази киселина не се среща единствено в политетрафлуоретилена и не може да упрекваме домакинските съдове за главен извършител на тези болести.
 Милиони долари санкция за химически колос в Съединени американски щати, тровил съзнателно питейна вода Милиони долари санкция за химически колос в Съединени американски щати, тровил съзнателно питейна вода
Американският химически колос DuPont би трябвало да изплати обезщетения в размер на 5,1 млн. $ по иск на амриканец, който болен от р...

Отделянето на нездравословните газове при награвянето на тефлона е рисково за дихателната система и като цяло – за целия организъм, защото се отделят повече от 6 разнообразни токсични газа. Затова би трябвало да сме осведомени по отношение на съдовете, които използваме в семейството си, тъй като нещо на пръв взор безобидно, може да се окаже извънредно рисково за здравето на цялото семейство.

А какви са изгодите от него?

Хората не престават да употребяват тефлонови съдове поради по-големия комфорт при използването му. Има изследвания, които потвърждават, че в случай че употребяваме вярно тефлонов съд, той няма да ни навреди по никакъв метод. В превод това значи, че не би трябвало да се нагрява до прекомерно високи градуси и да се избере подобен съд, който е първокласен и има дебело покритие, което да не се излюпи.

Когато става въпрос за артикул, който ще се употребява дълго време в семейството ни, не би трябвало да отдаваме значимост на цената – преди всичко гледаме качеството. По този метод ще си спестим доста главоболия, а в подмяна ще получим артикул, който е с дълъг експлоатационен интервал и положително качество. Ако изберем по-евтин и фалшив вид, ще ни се постанова честа промяна, както и по-значимото – тук съществува заплахата да се появят токсичните свойства на тефлонът. Избирайте деликатно съдовете си и залагайте на потвърдили се марки.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР