Незаконното използване на криптовалути достигна удари рекорд на стойност 20,1

...
Незаконното използване на криптовалути достигна удари рекорд на стойност 20,1
Коментари Харесай

Доклад: Крипто престъпността достига рекордните $20 милиарда през 2022-а

Незаконното потребление на криптовалути доближи удари връх на стойност 20,1 милиарда $ предходната година. По данни на компанията за разбор на блокчейн Chainalysis транзакциите, включващи компании, ориентирани към глобите на Съединени американски щати, внезапно са се повишили, предава Reuters.

Пазарът на криптовалути понесе разтърсвания през предходната година, откакто апетитът на вложители за рискови активи съществено понижа и много крипто компании се сринаха. Инвеститори претърпяха големи загуби и регулаторите ускориха апелите за повече отбрана на потребителите.

" Крипто зимата " става още по-студена: Тези 8 криптоборси редуцират всеобщо работни места

Списък на съкращенията, върлуващи в крипто света

Въпреки, че общият размер на крипто транзакциите спадна, цената на крипто транзакциите, свързани с противозаконна активност, продължи да се покачва, съгласно отчета на Chainalysis. По-точно транзакциите, свързани със глобени лица, са се нараснали повече от 100 000 пъти през 2022 година и са съставлявали 44% от противозаконната активност през предходната година.

" Голяма дял от противозаконния размер през 2022 година " идва от средствата, получени от съветската борса Garantex, която беше глобена от Министерството на финансите на Съединени американски щати през април.

Миналата година Съединените щати постановиха наказания и на услугите за миксиране на криптовалута Blender и Tornado Cash, които съгласно изказванията, са били употребявани от хакери от Северна Корея, за изпиране на милиарди долари доходи от киберпрестъпления.

Със 7% е повишен размерът на откраднатите крипто предходната година, само че други противозаконни крипто транзакции, в това число такива свързани с измами, ransomware, финансиране на тероризъм и трафик на хора понижават " Една от аргументите може да е спадът в пазара ", счита Chainalysis.

Chainalysis прецизира, че оценката от 20,1 милиарда $ включва единствено активност, записана в блокчейн, и изключва закононарушения отвън веригата.
 5 крипто крале и техните шеметни провали през 2022 година
5 крипто крале и техните шеметни провали през 2022 година

Най-богатите крипто водачи са изгубили общо 112,7 милиарда щатски $

" Обемът на противозаконните транзакции сигурно ще пораства с течение на времето ", се споделя в отчета, като се отбелязва, че цифрата за 2021 година е преразгледана на 18 милиарда $ от 14 милиарда $, откакто са били открити повече измами.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР