Незаконно притежавани взривни устройства, оръжия и боеприпаси иззеха криминалисти от

...
Незаконно притежавани взривни устройства, оръжия и боеприпаси иззеха криминалисти от
Коментари Харесай

21-годишен жител на с. Драгиново, Велинградско, кътал експлозиви, дула и патрони

Незаконно притежавани взривни устройства, оръжия и муниции иззеха криминалисти от Пазарджик, заяви Министерство на вътрешните работи.

Акцията е извършена през вчерашния ден на територията на велинградското село Драгиново, дейностите на екипите са били подкрепени от специалисти на Специализирания отряд за битка против тероризма.

Служители на бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ през вчерашния ден направили претършуване в къща, прилежащите и постройки, както и в дворно място, населявани от 21-годишния А.Х. от село Драгиново. Скрити на разнообразни места, униформените разкрили две самоделни взривни устройства, два газови револвера, разнообразни елементи и механизми от бойни оръжия – дула, затворни блокове, пълнители, пружини, пластмасови и дървени ръкохватки.

Намерени са още близо 200 патрона. В околност, намираща се непосредственост до черен път и равнища, служителите на реда се натъкнали и на други рискови находки. В стъклен и пластмасов буркан заровени в земята са открити две ръчни отбранителни гранати в комплект със запалки.

Всички открити взривни устройства и субстанции, оръжия, муниции и елементи за тях са обезопасени и конфискувани. А.Х. е арестуван в ареста за период до 24 часа. Районната прокуратура във Велинград е удължила периода на задържането му със 72 часа, работата по случая продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР