Незаконни къщи в ромската махала на Стралджа ще бъдатсъборени, ако

...
Незаконни къщи в ромската махала на Стралджа ще бъдатсъборени, ако
Коментари Харесай

В Стралджа събарят незаконни постройки

Незаконни къщи в ромската махала на Стралджа ще бъдатсъборени, в случай че притежателите им не подхващат дейности за тяхното легализиране. От общината  аргументират наказателната мярка със скока на  битовата престъпност през последните месеци.


Почти 100 % от постройките в ромската махала в Стралджа са противозаконни и подлежат на срутване. От общинската администрация прибягват до премахването на къщи като наказателна акция, акцентира зам.-кметът Гроздан Иванов.

" Наша си общинска глоба. Тази зима следим избран растеж в битовите обири. Съвместно с РПУ- Стралджа – те откриха, кои са причинителите, рецидивистите бих споделил ". 

Вече е изработен списък постройките на нарушителите и в случай че в законоустановения период те не подхващат дейности, къщите ще бъдат съборени.

" Даваме явен знак и за идващите, които решат по някакъв метод да нарушават публичния ред, изключително с обири и грабежи, ще бъдем безкомпромисни и няма да има благосклонност за никого ".


След създаване на видеонаблюдение в част от града и основаване на общинска полиция битовите обири и похищенията над земеделската продукция понижиха през последните години, само че в региона от време на време се правят акции на полиция и жандармерия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР