Незаконен строеж в природен парк Витоша. Над година институциите се

...
Незаконен строеж в природен парк Витоша. Над година институциите се
Коментари Харесай

Незаконно строителство в природен парк „Витоша”

Незаконен градеж в естествен парк „ Витоша ”. Над година институциите се пробват да се оправят с казуса, само че несполучливо. Собственикът освен не отстранява постройката и другите противозаконни обекти, а даже в противен случай, продължава да надгражда издигнатото, съобщи

Къща, фургон, тераси, зид . Това са единствено част от нелегално построените неща на територията на  Природен парк „ Витоша ”. Още преди година и половина горските инспектори създали инспекция. При нея са открити противозаконни строителни действия в обекта . Установено е построяването на трегери, колони и изтичане на бетон без съответните документи . Според притежателя, който е задграничен жител, всичко е законно.

„ Аз купих мястото от българи, 1600 квадратни метра. Сградата не е незаконна. Сградата е от преди 40 години ”, споделя притежателят Селахатин Сахин. Сграда е имало, само че не и с тези размери. Това са открили и институциите по веригата- община и екоинспекция.

„ Дружеството - притежател на парцела, подаде при нас капиталово предложение за реорганизация на съществуваща постройка. Ние я прекратихме заради недопустимост по отношение на проекта за ръководство на естествен парк „ Витоша ”, съобщи младши специалистът към РИОСВ-Перник Милица Фиданова.
„ Аз направих реорганизация, откакто купих къщата. Къщата падна и трябваше да я оправя. Тя падна, какво да направя? Аз направих същата къща… ”, безапелационен е Сахин.
-->
„ При една от инспекциите е открито, че господинът е премахнал едната плоча и част от стените и беше тръгнал да построява нови колони и пояси. Следователно това не е законно, защото няма съответните строителни бумаги ”, изясни инж. Агница Костова. Неколкократно институциите са издавали заповеди за прекъсване на градежа, само че без резултат.

„ За страдание, при всяко едно наше посещаване на сътрудници и други проверяващи, се написа прекъсване на противозаконните строителни действия. Но индивидът си продължава да си работи и пораждат нови и нови неща ”, съобщи инж. Юлиан Антонов - основен специалист надзор по запазване на горска територия.

При последното посещаване, новото е  канализацията. Досега на притежателя е наложена санкция единствено от чиновниците на естествен парк „ Витоша ”, от общината са му издали заповед да в профил противозаконните обекти доникъде на идващия месец. От екоинспекцията санкция не е наложена. По случая е сезирана и регионалната прокуратура в Перник, която е образувала досъдебно произвеждане, следствието по което тече.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР