Незаконен старчески дом в луковитското село Петревене работи от близо

...
Незаконен старчески дом в луковитското село Петревене работи от близо
Коментари Харесай

Незаконен старчески дом в село Петревне работи от близо 5 години

Незаконен старешки дом в луковитското село Петревене работи от близо 5 години.

Без здравно лице, профилиран личен състав и нужните санитарни условия.

В къща в селото жена на име Росица Павлова гледа възрастни хора. Срещу 450 лева на месец и без нито един документ. И по този начин необезпокоявана развива активност от близо 5 години.

Получихме сигнал за неприятните условия, в които живеят върастните хора. И отидохме под претекст, че търсим сходно място за непосредствен. Посрещна ни Росица Павлова, показа се за собственичка на къщата и изясни, че свободни места няма, тъй като възрастните в дома към този момент са 14.

В момента единствено двама от тях са преносими. Останалите са на кревати, споделя Павлова. За тях се грижели тя и още 1 жена. Настанени са по четирима в стая. Има и една двойна стая. В къщата на 2 етажа има 1 хигиеничен възел. На първия етаж. Медицински личен състав няма.

Искаме от дамата да ни покаже по какъв начин живеят възрастните. Показва ни стаите. Всички като се изключи една са заключени. Заключен е и бащата на Мария Мишева.

Отведен е там от брат ѝ, без тя да е съгласна и да е известена. Намира татко си, откакто 20 дни го търси из лечебните заведения в региона. Стига и до полицията. Открива го при Павлова и отива да го види.

„ Човекът едвам слезе по стълбите, аз се разплаках и той беше обръснат нула номер. Две русенски кревати, нито пътечка, нито нощно шкафче, единствено дюшек без чаршафи и едно памучно одеало. Моят татко седи 24 часа заключен в тази стая сред 2 леглото и 4 стени. Ето това съм видяла”, споделя Мишева.

Попитахме кмета на Петревене знае ли, че на метри от кметството от години този дом работи нелегално. Твърди, че не подозира за съществуването му.

Оказва се, че по сигнал РЗИ-Ловеч прави инспекция на мястото през октомври. И открива, че домът няма нито един от нужните документи. Издават актове и наставление за прекъсване на обекта, които към този момент са единствено на хартия.

Прокуратурата в Ловеч също прави инспекция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР