Незаконен старчески дом, който не разполага с медицинско лице, специализиран

...
Незаконен старчески дом, който не разполага с медицинско лице, специализиран
Коментари Харесай

Незаконен старчески дом работи от близо 5 години в село Петревене

Незаконен старешки дом, който не разполага с здравно лице, профилиран личен състав и нужните санитарни условия, работи от близо 5 години в луковитското село Петревене.

Стопанинът на дома е жена на име Росица Павлова, която развива активността против 450 лева на месец и без нито един документ, оповестява bTV.

Възрастните в старческия дом са 14. Те са настанени по четирима в стая, като има единствено една двойна стая. Къщата е на два етажа и разполага с 1 хигиеничен възел. Медицински личен състав няма, макар че единствено двама от възрастните са преносими.

Мария Мишева, щерка на един от настанените в старческия дом, споделя, че татко ѝ е отведен там от брат ѝ, без тя да е съгласна и да е известена. Намира го, откакто 20 дни го търси из лечебните заведения в региона. Стига и до полицията.

" Човекът едвам слезе по стълбите, аз се разплаках и той беше обръснат нула номер. Две русенски кревати, нито пътечка, нито нощно шкафче, единствено дюшек без чаршафи и едно памучно одеало. Моят татко седи 24 часа заключен в тази стая сред 2 леглото и 4 стени. Ето това съм видяла ”, споделя Мишева.

Кметът на село Петревене твърди, че не знае за съществуването на дома.

Оказва се, че по сигнал РЗИ-Ловеч прави инспекция на мястото през октомври. Установено е, че домът няма нито един от нужните документи. Издават актове и наставление за прекъсване на обекта, които към този момент са единствено на хартия.

Прокуратурата в Ловеч също прави инспекция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР