Незабравимата легенда на БНТ Мария Янакиева продължава да има премеждия

...
Незабравимата легенда на БНТ Мария Янакиева продължава да има премеждия
Коментари Харесай

Тв легендата Мария Янакиева с втора тежка операция

Незабравимата легенда на Българска национална телевизия Мария Янакиева продължава да има инциденти в здравословен проект. От близо 2 години тя се бори да не загуби зрението си изцяло, само че е претърпяла втора тежка и несполучлива интервенция на очите, доверява обичаната говорителка.

„ Преди няколко години ми махнаха перде на едното око, а по-късно и на другото. Офталмологът сподели, че дясното се нуждае и от по-специална хирургическа намеса. Съгласих се, само че след тази операция не виждам безусловно нищо с това око. Ослепях си напряко ”, ожали се тв ветеранката.

В момента тя не можела да разчита на дясното си око и се оправяла единствено с лявото. И неговите благоприятни условия обаче били мощно занижени, а функционалностите – нарушени. Очилата и лещите в нейния случай били непотребни и не вършели безусловно никаква работа.

Затова Янакиева, която е пенсионерка от дълго време и обича да запълва свободното си време най-вече с четене и гледане на телевизия, се наложило да употребява лупа, с цел да практикува всекидневните си обичани занимания.
Разтревожени за здравословното положение на тв звездата, нейните деца и внуци, които живеят в Австрия и Франция, й изпратили специфични лекарствени артикули оттова, които сякаш да й бъдат от изгода, само че и те не съумели да й оказват помощ, както очаквала.

Преди няма и две години славната говорителка на Българска национална телевизия загуби своя брачен партньор Веско Цоневски, който беше част от фамозния мъжки хор „ Гусла ”. Самата тя преди време била на косъм да стане певица и в сектора й предричали кариера на мецосопран, само че животът й поднесъл други изненади и я запътил към Българска национална телевизия. Янакиева, която продължава да живее в центъра на столицата, мъчно привикнала към самотата след загубата на мъжа си.

Мъчело я и че всичките им наследници били пръснати по чужбина, в същото време обаче се гордеела с тях, че съумели да създадат кариери. Звездата от дребния екран е рекордьорка измежду сътрудниците си и има цели трима правнуци, като последното попълнение в тима се родило през август 2019 година И трите са на нейната внучка Стефи, която живее във Франция с мъжа си и дечицата си. Внукът на Янакиева пък е във Виена. Той също е женен и е сполучлив инженер.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР