Незабавно премахване на зеления сертификат, закриване на Националния пандемичен комитет,

...
Незабавно премахване на зеления сертификат, закриване на Националния пандемичен комитет,
Коментари Харесай

Ултиматум на Възраждане към здравния министър

Незабавно унищожаване на зеления документ, закриване на Националния пандемичен комитет, унищожаване на пунктовете за имунизация в метрото, децата да вървят на учебно заведение без проби и маски, желаеха представители на „ Възраждане” на среща със здравния министър проф. Асена Сербезова.

„ Ако не оставите децата на мира, родителите им няма да ви оставят намира, такива като мен има стотици хиляди”, съобщи доктор Георги Тодоров и заплаши с ескалация на митингите до 30 хиляди души.

Той разгласи, че така наречен щадящи проби в учебните заведения не дават достоверни резултати.

Пламен Пасков, който също беше част от делегацията на „ Възраждане” назова имунизациите „ пробни бъркочи и генни модификатори” и попита какъв брой хора са умрели от имунизирането против COVID-19.

„ Ваксинацията би трябвало да бъде непринуден акт и аз съм срещу наложителната имунизация против COVID-19”, съобщи от своя страна здравният министър проф. Асена Сербезова по време на срещата.

„ Никоя ваксина не защищава на 100%. Действието на обособените ваксини е сред 60 и 90, което значи, че на 30% от хората не им работи никаква ваксина, само че на останалите 70 на 100 имунизациите пазят от тежко протичане”, акцентира Сербезова.

„ Има насъбрани настроения, съмнение, суматоха и боязън, с които стартира ръководството на пандемията преди 2 години. Сега ние берем плодовете. Трябваше тогава да се изяснява на хората какво се случва, не новините да стартират с брой на жертви, заболели, чували. Обществото е разграничено. Ваксинацията би трябвало да е непринуден процес”, сподели здравният министър.

Тя разгласи, че главният критерии за въвеждане или анулация на противоепидемични ограничения са заетостта на интензивните кревати и дефицитът на медицински личен състав.

Сербезова се съгласи за съставяне на работна група, на която да се обсъдят настояванията на протестиращите и ги посъветва да се извърнат към зам.-министъра доцент доктор Георги Йорданов по въпроса.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР