Неймар печели пари дори от най-обикновени постове в социалните мрежи,

...
Неймар печели пари дори от най-обикновени постове в социалните мрежи,
Коментари Харесай

Колко струва един пост на Неймар в социалните мрежи

Неймар печели пари даже от най-обикновени постове в обществените мрежи, написа „ Паризиен “, като се базира на изследване на уеб страницата за спортни разбори и рекламни технологии Blinkfire.

Ако пресметнем цялото наличие, оповестено от Неймар през януари, стигаме до стойност от 34 млн. евро. Това е сумата, която марката би трябвало да похарчи за реклама, с цел да доближи същото равнище на експозиция. Ако съотнесем тези данни към всяка обява (74 все още на проучването), всеки пост коства 459 000 евро, разяснява Кристиан Оливарес, търговски шеф на аналитичния уебсайт, който е основал инструмент за премерване на аудиторията и оценка на имиджа.

Нападателят на ПСЖ печели по 37 млн. евро годишно и има 88,8 млн. почитатели в Instagram, 60 млн. във Фейсбук и 37,6 млн. в Twitter. Това го прави доста забавен за спонсорите, които му заплащат скъпо, с цел да разгласява наличие в интернет.

„ 459 000 евро е еквивалентът на това, което една марка би трябвало да заплати за рекламен спот по време на финала на Световната купа, отбелязва Стефан Гери, президент на компанията Havas Sport & Enterteinmant и добавя: „ Неймар е самичък по себе си медия “.

През септември предходната година, месец откакто бразилецът се причисли към ПСЖ, специалистът по състезателен маркетинг Винсънт Шодъл, предвижда пред „ Фигаро “:

В обществените мрежи ПСЖ е измежду международните марки с над 30 млн. почитатели на страницата си. С Неймар ще сътвори система за кобрандиране – партньорство на марки сред няколко компании в комерсиална или рекламна кампания) Бразилецът има 60 млн. фенове във Фейсбук. Основателно може да се мисли, че огромна част от тях ще станат почитатели и на ПСЖ. По отношение на приходите това е забележителен капацитет, защото зад всеки почитател стои по един потребител, който можете да свържете с бъдещите си сътрудници щом подпишете нов контракт.

И Неймар не е нито първият, нито последният, който употребява този инструмент за връзка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР