Невзрачната сграда на пъпа на Пловдив, която стана известна покрай

...
Невзрачната сграда на пъпа на Пловдив, която стана известна покрай
Коментари Харесай

Цар Киро продава сарая си на пъпа на Пловдив! СНИМКИ разкриват лукса в палата

Невзрачната постройка на пъпа на Пловдив, която стана известна около притежателя си - Кирил Рашков, се продава, написа trafficnews.bg. Всъщност фасадата на постройката лъже и крие от очите на пешеходците дворец от червен гранит, сив гранит и оникс. Одаята на последния етаж пък съхранява "царските " престоли на Цар Киро и Царица Костадинка.

Явно апетитите за бързи пари в миг на пикови цени на пазара на парцели не са подминали и фамилия Рашкови. 7-етажната постройка, ситуирана на ъгъла на ул. "Иван Перпелиев " и ул. "Света гора ", която на времето беше гласена за хотел, само че по този начин и не сработи, в този момент търси нови притежатели. Обявената ѝ цена е цели 2 милиона евро. С РЗП от близо 2200 кв.м., квадратният метър е калкулиран за малко над 900 евро.



Стилът на палата на Рашков е типично характерен за ранния мутробарок с нормалните детайли на ромската просвета. На всяко равнище в постройката от 7 етажа има по 7 стаи, които все още са с друго обзавеждане. Последните три етажа се употребявани дълго време за дом на част от семейството, като надлежно те са пригодени като жилищни площи - има кухня, хол, спални. Покривът е трансфорат в панорамна зала с коси стъкла вместо стени. Именно там е одаята на Цар Киро, където е ситуиран и обичаният му царски трон, на който не еднократно Рашков е театралничил.



Подовите настилки на стълбите и коридорите са червен гранит. Облицовката на стълбите е оникс и сив гранит. Имота се популяризира като подобаващ за офис постройка, клиника, хотел, както и за жилищно прилагане. Припомняме, че сараят стоеше празен дълго време поради компликациите към узаконяването му. Години наред Цар Киро се бореше да легализира градежа, като в последна сметка през 2014 постройката получи всички нужни бумаги и беше въведена в употреба.



Първоначално статутът ѝ бе на бизнес постройка, защото замисълът беше тя да бъде употребена за хотел. Данъците ѝ обаче възлизаха на над 18 хиляди лв. годишно и това окуражи Рашков да смени предназначението. Днес тя се води жилищна и в последна сметка в никакъв случай хотелиерските мераци не се реализираха. Вместо това семейството се нанесе в нея, откакто напусна парцелите си в Катуница, след кървавите събития в селото.



Не излиза наяве дали сараят в центъра на Пловдив се продава дружно с троновете на "царското " семейство, само че най-вероятно покъщнината не влиза в сметките за 2 милиона. Пък и е едва евентуално Цар Киро да се раздели с престола си. Все още обаче няма изясненост къде ще бъде изместен, в случай че се откри покупател на апетитната постройка.







Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР