Неврокопски хляб, и то от няколко вида, опита президентът Румен

...
Неврокопски хляб, и то от няколко вида, опита президентът Румен
Коментари Харесай

Неврокопска майсторка впечатли президента Радев в Брюксел

Неврокопски самун, и то от няколко типа, опита президентът Румен Радев в българското посолство в Брюксел при визитата си по формалното отбелязване на Българското председателство на България в Европейския съюз. На специфичната среща с представителите на българската дипломатическа задача там бяха поднесени три типа самун, създадени от известната неврокопска майсторка Мариана Беличовска, която от години живее в Брюксел със фамилията си, а преди две години завоюва най-големия конкурс за произвеждане на самун в Белгия, оповестява struma.bg.



Марияна, която особено бе поканена от посолството ни да показа своите хлебни магии, подреди на трапезата три типа самун. Първият е изработен с българското алено вино „ Мавруд “ и свежи билки. Той е наименуван „ Шампион “ от всички нейни български и белгийски другари там. Вторият е малцов самун, с два типа сирене, в който има червени билки от Родопите. Третият е лют, полузърнест самун, в който има спелта, шарена сол и пикантен кайенски пипер.

Мариана и брачният партньор й Павлин били доста впечатлени от одобрителната реакция на президента, а те самите били напряко удивени вечерта от големия триумф на българския концерт в центъра за изкуства „ Бозар “ в Брюксел.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР