Неврохирургът д-р Делчо Каравасилев е Почетният гражданин на Хасково за

...
Неврохирургът д-р Делчо Каравасилев е Почетният гражданин на Хасково за
Коментари Харесай

Неврохирургът д-р Делчо Каравасилев стана почетен гражданин на Хасково

Неврохирургът доктор Делчо Каравасилев е Почетният жител на Хасково за 2023 година, оповестява Радио Стара Загора. Със званието се удостояват изтъкнати персони, съдействали за развиването, националния и интернационален авторитет на града, а оценката се връчва във връзка празника на Хасково - 8 септември.

Д-р Каравасилев е отдал на специалността над 50 години от живота си. Той е основател на отделението по неврохирургия в регионалната болница, където практикува и до през днешния ден. За Радио Стара Загора той съобщи, че е признателен, само че и малко сюрпризиран от признанието.

Д-р Делчо Каравасилев получи оценката си Почетен жител на Хасково на сесията на общинския съвет тази заран.

Въпреки достолепната си възраст, доктор Каравасилев всеки ден е до пациентите си, а телефонът му е постоянно включен, с цел да поеме или съветва следващия незабавен случай. Казва, че не може да преброи какъв брой пациенти са минали през дългогодишния му професионален път, тъй като по-голям е броят на изцелените.

Случаят, който доктор Каравасилев няма да не помни, е на млад италиански авто играч, аварирал при рали покрай Хасково и получил тежка черепно-мозъчна контузия. Над 5 часа е траяла интервенцията, а животът на младия мъж е избавен.

За себе си доктор Каравасилев през днешния ден си пожелава здраве и да има повече млади неврохирурзи, които да продължат да развиват тази нелека компетентност.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР