Невероятни кадри са разпространени в мрежата. На тях е показано

...
Невероятни кадри са разпространени в мрежата. На тях е показано
Коментари Харесай

Написана бе история! КАДРИ показаха първото изкачване по отвесната стена Ел Капитан без предпазни средства

Невероятни фрагменти са публикувани в мрежата. На тях е показано спиращото дъха и исторически нанагорнище на Алекс Хонолд на отвесната стена Ел Капитан в „ Йосемити ”, чиято височина е над 300 метра. Това е по-високо от най-високия небостъргач в света – кулата Бурдж Халифа. Алекс съумя да се изкатери за под четири часа в събота. National Geographic популяризира неповторимото видео, на което се вижда част от катеренето на 31-годишния планинар. Краткият фрагмент е част от документален филм за живота на катерача.



След изкачването Хонолд изясни по какъв начин е копнеел да доближи до върха на Ел Капитан съвсем десетилетие. По думите му, фантазията му да се изкачи без защитни средства се зародила през 2009 година. „ Всяка година идвах тук и ми изглеждаше все по-привлекателно”, признава той.

Преди две години обаче той се заел да трансформира фантазията си в действителност, започвайки да тренира за задачата. Той „ репетирал” маршрута доста пъти с защитни средства, само че запомнял всяка една дребна дупчица или издаденост, за която може да се хване.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР