Неваксинираните здравни служители трябва да получат ваксина срещу КОВИД-19 до

...
Неваксинираните здравни служители трябва да получат ваксина срещу КОВИД-19 до
Коментари Харесай

Неваксинираните медици ще бъдат уволнявани в Гърция след 31 март

Неваксинираните здравни чиновници би трябвало да получат ваксина против КОВИД-19 до 31 март или ще бъдат уволнени от Националната здравна система на Гърция, съобщи през днешния ден здравният министър Танос Плеврис, представен от в. " Катимерини ".

Здравните служащи в Гърция проведоха няколко митинга против наложителната имунизация против ковид за тяхната специалност.

Говорейки за телевизия Скай, Плеврис добави, че Гърция ще изисква от 7 февруари бустерна доза, с цел да бъде считана имунизацията за приключена .

От през днешния ден Гърция облекчава ограниченията против разпространяване на ковид на фона на сензитивен спад на новозаразените. Повечето ограничения обаче остават в действие, в това число маските навън.

Заведенията ще работят без ограничавания на работното време и с музика, само че се съблюдава протоколът за документ и отдалеченост. Остава и условието за носене на двойни маски в супермаркетите и публичния превоз.

Разхлабването на ограниченията се наложи от умората измежду хората, както и от опасността от всеобщи банкрути в туристическия бранш, разясняват депутати.

" Решихме да понижим рестриктивните мерки, взимайки под внимание развиването на пандемията от позиция на случаите, които понижават през последните седмици ", изясни преди дни министър на опазването на здравето Танос Плеврис в изказване по малкия екран.

Той уточни, че макар продължаващия напън върху здравната система, нивото на хоспитализации и на изписвания от болница и по-краткото и по-леко боледуване при разновидността Омикрон спрямо разновидността Делта, разрешават на управляващите да облекчат ограничаващите ограничения.

Гърция към този момент не обмисля смяна в условията за влизане в страната, като се изисква негативен тест даже и за децата над 5-годишна възраст , обявиха от Съвета за надзор на пандемията.

В няколко региона продължава да е висок броят на новозаразените - Атина, Солун, Крит и измежду монасите в Атон. Високо равнището на разпространяване не престават да регистрират и областите в северната част наоколо до границата с България. Същевременно като цяло за страната е регистриран спад на инфектираните за денонощие с 10 хиляди, което съвсем двоен спад.

Децата вървят на учебно заведение, като им вършат три теста на седмица.

Поне още месец, а има възможност и до Великден, да остане носенето на маски на открито, означи ръководителят на съюза на лекарите Матина Пагони.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР