Неусетно първата книга от поредицата за приключенията на Хари Потър

...
Неусетно първата книга от поредицата за приключенията на Хари Потър
Коментари Харесай

20 години магия: На какво ни научи вълшебният свят на Хари Потър

Неусетно първата книга от поредицата за приключенията на Хари Потър навърши 20 години. 20 години! Без да пресилвам ще кажа, че "Хари Потър и Философският камък " бе книгата, която накара цяло потомство деца да стартира да чете, да обикне литературата и фентъзито и да порасне малко по-добро, отговорно и човечно.

Защото "Хари Потър " не е просто попкултурен феномен. Героите му се трансфораха в част от фамилиите ни, а четенето на книгите в един тип посвещение в уебсайт на секрети, магии и красиви страсти.
 хари потър
Още помня какъв брой ми беше мъчно да сричам имената на героите в първата книга, тъй като бях дребна и се учех да чета. Помня по какъв начин по-късно всяка година за Коледа излизаше от щемпел новата книга за Хари, Хърмаяни и Рон, подаряваха ми я, аз сядах на дивана и не ставах от там, до момента в който не я погълна от корица до корица.

Помня тъгата, с която затворих последната страница. Почувствах се като че ли съм изгубила другар. Почувствах, че съм пораснала, също като героите от поредицата.
 хари потър
Днес, в чест на "Хари Потър " и всичко, което Джоан Роулинг ни даде, желаеме да ви напомним най-красивите и същински цитати от книгите.

Ако не сте се докоснали до магията на "Хари Потър " - в никакъв случай не е късно! Всеки има потребност от парченце чудо в живота си...

Към галерията с цитатите >>>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР