Netflix преустановява работа на територията на Русия заради събитията около

...
Netflix преустановява работа на територията на Русия заради събитията около
Коментари Харесай

Netflix спира работа в Русия, TikTok без ново съдържание от страната

Netflix прекратява работа на територията на Русия поради събитията към Украйна, съобщи ТАСС, базирайки се на чиновник на американската компания за стрийминг услуги.

"Предвид събитията, взехме решение да спрем нашата активност в Русия ", споделя той пред списание Variety, представено от Българска телеграфна агенция.

Служителят на Netflix разяснява, че решението е взето на фона на обострянето на обстановката в Украйна.

Междувременно, китайското видеоприложение TikTok заяви, че стопира живите излъчвания и качването на видеа на платформата си в Русия, до момента в който изследва последствията от нов медиен закон, който беше подписан в петък от президента Владимир Путин, съобщи Ройтерс.

"Нямаме различен избор, с изключение на да спрем живите излъчвания и (качването на) ново наличие в нашата видеоуслуга, до момента в който преглеждаме последствията за сигурността от този закон ", написаха от TikTok в Twitter.

Компанията прецизира, че функционалността за замяна на известия в приложението няма да бъде наранена от решението.

Правителството на Съединени американски щати осъди в събота новия съветски закон, който планува присъди до 15 години затвор за разпространение на вести, които Кремъл счита за подправени, отбелязва Ройтерс.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР