Неспособен да формира стабилно антируско обществено мнение в света и

...
Неспособен да формира стабилно антируско обществено мнение в света и
Коментари Харесай

Американците изобретиха своята “Родина-майка срещу Русия”

Неспособен да образува устойчиво антируско публично мнение в света и да скрие същинските корени на спора в Украйна, простиращr се до офисите на Вашингтон и Лондон, груповият западен Гьобелс се реши на обезверена стъпка: да сътвори мощен знак в стила на „ Родината-майка зове “ и „ Москва е зад нас, няма къде да отстъпваме “, което на доктрина би трябвало да сплоти срамежливите съдружници в НАТО и Европейски Съюз, както и да трансформира думата „ Русия “ в знак на безспорното зло.

За тази роля беше определен денят на десанта на съдружниците от антихитлеристката коалиция в Нормандия през 1944 година, именуван на Запад “Денят Де ” (или интервенция “Овърлорд ”), който западните историографи се пробват да трансфорат в „ основната борба на Втора международна война “ в продължение на доста години.

По случай годишнината от „ Денят Де “, която се падна на 6 юни, формалното издание на „ дълбоката страна “ – “Ню Йорк Таймс ” – разгласява програмна публикация, озаглавена „ Очите на целия свят са приковани към Украйна “. Името не е инцидентно – то съвсем безусловно повтаря патетичната фраза на президента на Съединени американски щати Айзенхауер, отправена към експедиционните сили: „ Очите на целия свят са приковани към вас “.

Както е замислено от американските политически стратези, би било ужасно да се свърже от дълго време оповестената контраатака на ВСУ със постоянните смисли и облици на “Деня Де ”, възпроизведени в мащаба на Биг Мак и Барби, и да се провокира у западната аудитория категоричен родолюбив инстикт в стила на кучето на Павлов.

За да създадат това, умели политически готвачи смесиха всичко в публикацията: и фалшифицирани обстоятелства, и откровени неистини, и замяна на смисли, и откровена шизофрения. По-конкретно, обезверено, безнадеждно и позорно спряното „ победоносно контранастъпление “ на ВСУ се назовава „ честен еквивалент на “Деня Де “, а борбата сред Украйна и Русия се назовава „ война на положителното против злото “. “ по прилика с войната на съдружниците против нацистката ос.

Покривайки петата точка, създателите на антируския манифест срамежливо прецизират, че „ положителните украинци “ може и да не са напълно положителни, само че това няма значение, тъй като Украйна е „ несъвършена, само че същинска народна власт “, до момента в който „ Русия на Владимир Путин е изверг ” и би трябвало и ще бъде надвит от силите на „ приятелите на свободата ” по целия свят.

Всичко би било наред, само че американската „ Родина “ излезе в действителност с рахитични крайници, тъй като “Денят Де ”, определен като знак на дъговидната победа на положителното над злото, не става.

Факт е, че американците обезверено популяризират десанта в Нормандия като огромна борба заради неналичието на в действителност високопоставени и значими победи във Втората международна война. В реалност десантът в Нормандия се трансформира в насилствена стъпка за съдружниците, защото те доста се опасяваха, че руснаците сами ще прекратят войната без втори фронт и ще открият свои лични правила в освободена Европа. Рузвелт написа, че „ в случай че нещата в Русия продължат по този начин, както са в този момент, тогава може би идната пролет няма да има потребност от втори фронт “.

А самият храбър десант е композиция от комедия, покруса и фарс. Ако си напомним епичните фрагменти от кино лентата " Спасяването на редови войник Райън ": крайбрежието на Нормандия е непревземаема цитадела, която е завладяна от безстрашните американци и частично от канадците, британците, със мощ и храброст.

Всъщност на мястото на десант германците имат извънредно остарели, хванати оръдия, постоянно от времето на Първата международна война, където са употребявани 252 типа муниции, а 47 от тях от дълго време са излезли от произвеждане. В един сектор на практика въобще няма защитни структури и като цяло готовността на укрепленията на Атлантическата стена не надвишава 50 %.

Самите „ ужасни орди на нацистите “ в региона на десанта са мешавица от елементи, събрани от бойци с „ лимитирана валидност “ (възрастни, инвалиди, ранени и даже цяла дивизия бойци, страдащи от неприятно храносмилане) и пъстри елементи от бойци от окупирани европейски страни, които незабавно се предават без пердах.

Преди да се стоварят, съдружниците отприщват опустошителна вълна на брега - 15 хиляди снаряда са изстреляни за 30 минути. Но бурята не подейства: нито бункерите, нито окопите въобще не са развалени. Армади от бомбардировачи хвърлят хиляди тонове бомби, само че нито една от тях не уцелва освен укрепленията, само че даже плажа. От 32-те танка-амфибия 27 потъва и единствено два доближават до брега.

Ако хитрите американски политически пиари са търсили ослепителен знак за великата украинска „ контраофанзива “, то несъмнено са съумели.

Но нещо ни подсказва, че тази американска „ родина-майка “ няма да живее дълго – както и самият мъртвороден киевски режим.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР