Неспазването на скоростните режими е най-честото нарушение на водачи на

...
Неспазването на скоростните режими е най-честото нарушение на водачи на
Коментари Харесай

Ето кои са най - честите нарушения на водачи на товарни камиони

Неспазването на скоростните режими е най-честото нарушаване на водачи на товарни камиони в Търговищко. Това демонстрират резултатите от интервенция за надзор над товарните коли и рейсовете, извършена в страните-членки на Европейската мрежа на службите на "Пътна полиция " TISPOL/, оповестиха от регионалната дирекция /ОД/ на Министерство на вътрешните работи.

По пътищата в област Търговище за седмица са тествани 284 товарни автомобила и 64 рейса. Сред установените нарушавания при камионите изрично доминират тези, свързани с неспазване на скоростните режими - 96. 11 са случаите на нередовни документи на водачите, по 8 - на неизползване на защитни колани и на техническа нередовност на колите.
При рейсовете са открити по четири случая на неизползване на защитен колан от водачите и на нередовни документи, свързани с транспортното средство. Установени са три случая на ръководство с превишена скорост, и по един - на ръководство на рейс с техническа нередовност и с нередовни документи на лидера. Свидетелството за ръководство на един лидер е било отнето от контролните органи поради неплатени санкции.

Целта на акцията е била да се обърне внимание на водачите на товарни коли и рейсове, както и на техните притежатели, че измежду главните аргументи за пораждане на тежки катастрофи е неспазването на времето за отмора, превишаването на скоростта, използването на алкохол и упойващи субстанции, прецизират от ОД на Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР