Неспазването на елементарните мерки са причината за ръста на случаите.

...
Неспазването на елементарните мерки са причината за ръста на случаите.
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов ще предложи на Щаба задължителни маски на всички закрити места

Неспазването на обикновените ограничения са повода за растежа на случаите. Дезинфекцията, миенето на ръце, съблюдаване на отдалеченост и носене на маска - това е, нищо комплицирано, съобщи в утринния блок на БТВ шефът на болница „ Пирогов “ проф. Асен Балтов.

"Лятото бяхме навън, това е оказало въздействие за по-малко случаи. Видяхме, че когато се събрахме на закрито, то случаите се подвигат ", сподели още той.

Проф. Балтов съобщи, че желае носене на маски на всички закрити места. "Не знам дали това ще е последваща мярка, само че ще се разиска с Щаба, съобщи шефът на "Пирогов ".

"Има голяма опозиция за носене на маски. Има ковид - това не е тайна доктрина. Няма логичност в питейните заведения да са без маски ", разкри проф. Балтов.

"Ако влезем в алената зона на Европа ще сме част от аления лист - това значи закъснение на придвижването, свободното пътешестване, туристи и още доста ", разкри специалистът.

"Сега имаме най-либералните ограничения. Ако желаеме да имаме доста пациенти в болничното заведение, дано хората да не престават да работят по този метод ", безапелационен бе проф. Асен Балтов.

"Не считам, че учебните заведения бяха огнища на COVID-19, а по-скоро вирусът бе привнесен от почивките ", сподели още шефът на "Пирогов ".

"Прогнозата ми беше за 25 000 инфектирани до края на месеца, само че нещата вървят към 30 000 ", заяви проф. Балтов.

"Прекалено дребен е шансът за оцеляване на хората, които са интубирани и инфектирани ", добави той.

"Лекуваме болните с ковид с всички вероятни средства. Повечето минали през "Пирогов " са излекувани ", приключи проф. Асен Балтов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР