Неслучайно водещите икономически сили в света Япония, САЩ притежават суперкомпютри.

...
Неслучайно водещите икономически сили в света Япония, САЩ притежават суперкомпютри.
Коментари Харесай

Борисов: Икономиките, които разполагат със суперкомпютри, рязко ще надминат останалите

Неслучайно водещите стопански сили в света Япония, Съединени американски щати имат суперкомпютри. Неслучайно от там стартира да се приказва за градски превоз, авиотранспорт без човешка интервенция в него. Това може да се прави единствено със специфична инфраструктура. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на интернационална конференция под надпис " Формиране на цифровото бъдеще на Европа: Високопроизводителни калкулации за научни и промишлени приложения в извънреден мащаб ", съобщи БГНЕС.
Доволен съм от решението на Европейска комисия да вложи 1 милиарда евро за подготовката на Европа за тази извънредно конкурентна среда в тази сфера, тъй като на доста места бяха демонстрирани коли без водачи, само че разбирате каква мощна процесорна система би трябвало да ги ръководи – целия трафик, а сега всичко това е надалеч от тази действителност. В сферата на сигурността всеки ден се сблъскваме с хакерски атаки, даже със сегашните ни системи не можем да осигурим надеждна отбрана, освен в България, приказвам за целия Европейски Съюз , акцентира Борисов.
За да развиваме своите технологии в областта на сигурността, самата тя би трябвало да е предпазена, другояче става проблем и дава опция на терористите да вършат чудеса в тази сфера, сподели още министър председателят. Той напомни, че България има своите големи обичаи в тази сфера и за това ѝ прилича да бъде част от тези страни и да взе участие интензивно.
Докато някои страни към този момент имат супермашини и суперкомпютри, технологии и галактически стратегии, ние на Балканите занапред правихме пречиствателни станции, за първи път строяхме автомагистрали, има още страни на Балканите, които нямат една цяла автомагистрала . Но имаме обичаи, виждате Джон Атанасов, десетките деца, които се връщат със златни медали по математика и физика, тъй че имаме голям капацитет. С водещото начало на Германия, Франция като високотехнологични можем да се обединим да вложим пари и да се върнем назад до 4-ото място, където сме били, в този момент сме отвън 10-то. В идващите години стопанските системи, които разполагат със суперкомпютри внезапно ще надминат останалите . За няколко години толкоз промени станаха, които не сме си ги и представяли, разяснява още Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР