Несигурността, ревността и цялата палитра от негативни емоции се смятат

...
Несигурността, ревността и цялата палитра от негативни емоции се смятат
Коментари Харесай

Несигурност, ревност, обърканост – или какво се случва във връзката ми?

Несигурността, ревността и цялата палитра от отрицателни страсти се считат за уязвимост в актуалното общество и хората по всякакъв начин се пробват да избягат от тях.

Бягството рядко е посредством действително отдалечаване от проблематичната обстановка и доста по-често е посредством угнетяване на възприятията или модернизация – измисляне на задоволително пояснение на обстановката за пред себе си. Така хората остават в продължение на седмици, месеци и години в обстановки, които им носят повече проблеми.

Негативните страсти са просто индикатори, че дадената обстановка не е добра за нас. Те не са признаци на уязвимост или отрицателна конфигурация към живота. Те са признаци на това, че ние страдаме при дадени условия.

Всеки човек има потребност да знае, да чува, да вижда, че сътрудникът му е изцяло зает с него. В началото на връзката цялостната ангажираност се демонстрира с постоянни контакти, предвидима връзка, шерване на персонална информация и последователно откриване пред другия човек. В процеса на развиване на връзката задължението на колегата се демонстрира с допускане в неговия свят – запознаване с другари, родственици, общи занимания. Партньорът става в действителност зает, когато стартира да прави проекти за взаимен живот и да работи по тях. Истинският ангажимент обаче стартира с брака – като умишлено решение за обвързване с различен човек и заричане за обич, преданост и поддръжка в положително и в неприятно.

Много хора одобряват вниманието за обич, а думите – за ангажимент, като не обръщат внимание на действителните действия и по-скоро – на неналичието на такива. Много хора, изключително мъже, вършат подмятания за обич, семейство и деца без действително да вършат нищо в тази посока. И доста хора, главно дами, остават в такива връзки дълго без да осъзнават, че губят времето си.

Тук на помощ идват отрицателните усеща.

Ревност? Ревността е демонстрация на неустановеност в колегата. Ревността е симптом, че сътрудникът поддържа отдалеченост и “път за бягство ” от връзката – отбягване на обвързване, флиртове и изневери ( “Да, пиша си с дами във Facebook, само че това нищо не значи! ”), продължителни странични връзки. Не можете да чувствате ревнивост към човек, който ви обича – за този човек съществувате единствено вие и, несъмнено, място за ревнивост няма.

Несигурност? Ако вашият сътрудник ви дава сигурността, от която се нуждаете, то няма за какво да изпитвате неустановеност. Обратно, в случай че поддържа връзката, само че в тази връзка вие не получавате задоволително, може да изпитвате неустановеност. Задайте си въпросът дали вашият сътрудник в действителност е задоволително зает и дали връзката ви има развиване във времето. Ако има развиване, въпреки и по-бавно от мечтаното от вас – бъдете търпеливи. Ако обаче с месеци и години връзката ви продължава по един и същи метод – помислете си дали сътрудникът ви желае и може да задоволи вашите потребности за фамилиарност, обязаност и същинска връзка.

Обърканост? Объркаността нормално е симптом за това, че сътрудникът ви ви манипулира – т.е., пробва се да подмени общоприетото знчение на думите и дейностите си ( “Шом ме бие, значи ме обича ”. “Не вършим секс, тъй като той доста се уморява на работа ”. “Не ме среща с майка си, тъй като тя е доста болна и това ще е стрес за нея ”. “Той счита брака за отживялост и по тази причина не желае да се ожени за мен, само че това няма значение, нали живеем дружно? ”) Ако пренебрегнете здравия си разсъдък и приемете неговите доводи, положението на комплицираност ще се трансформира в непрекъснат ваш сателит. Но при всички случаи то е индикатор за това, че сте във връзка, която не е добра за вас, губи времето ви и трансформира душeвността ви.

Съвет: Обръщайте внимание на отрицателните си страсти и не залъгвайте себе си. Това е единственият метод да запазите психическото си здраве и да живеете по метод, който е добър за вас.

Инфо: https://love-aholic.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР