Нещото, което ни помага, е не това, което знаем, а

...
Нещото, което ни помага, е не това, което знаем, а
Коментари Харесай

Биляна Савова: Всички аномалии, които ни се случват, са защото се опитваме да надхитрим природата

Нещото, което ни оказва помощ, е не това, което знаем, а дейностите, които биха били подбудени от това познание, което трупаме в себе си. Постулат в Аюрведа е, че повода за всички човешки заболявания е незнанието. Това сподели Биляна Савова – арт шеф на списание EVA и основател на придвижването " Министерски съвет – Мога Сам “, в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “. 

Аюрведа е най-древната здравна процедура – на повече от 5000 години. " Щом е устояла на времето, значи носи в себе си неща, които биха помогнали и през днешния ден. Тя ми предложи този конфликт с истината, като ми сподели, че съм профан. Тя ми сподели, че главният проблем, който имаме, е, че сме се откъснали от природата и от природата си. Всички аномалии, които сега ни се случват на всякакво равнище и във всевъзможен аспект на човешкото ни създание, са, тъй като се опитваме да надхитрим природата “, изясни Биляна Савова.  

Движението " Мога самичък “ се ражда през 2008 година, когато тя открива античната здравна процедура и осъзнава, че болестта й – множествената склероза, е резултат от нейното неведение. " Усещах благотворните изгоди на това, което научавах там, и това, което се случваше с тялото ми. Ние не би трябвало да се борим с диагнозите си, не би трябвало да водим война с тях, тъй като те са част от нас, а да ги приемем и да разберем какво желаят те да ни кажат. Само тогава можем да стигнем до това положение на самоизцеление “, сподели Савова.  

Документалният филм " Жив разум “ е отдаден на античната процедура на Аюрведа. Негов режисьор и сценарист е Николай Василев, а филмът е сниман в единствената в света профилирана аюрведична клиника за лекуване на множествена склероза и други невродегенеративни болести Аюш Прана. " Много ми се искаше да покажа по какъв начин се случват нещата. Това е филм, който преглежда какво се случва с хората, които отиват там от разнообразни места на света в търсене на своето решение – хора с множествена склероза, с Паркинсон, с ревматоиден артрит, прекарали инсулти. След първата прожекция на кино лентата сложих заглавието AyurBrain, откакто видях реакциите на хората и че всеки един е намерил нещо доста значимо в този филм за себе си. Той не е единствено за множествената склероза, а за това, в което живеем “, описа Биляна Савова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР