Френският баскетболист Нандо де Коло обяви, че Олимпийските игри в

...
Френският баскетболист Нандо де Коло обяви, че Олимпийските игри в
Коментари Харесай

Нандо де Коло обяви оттеглянето си от националния отбор на Франция след Олимпийските игри в Париж 2024

Френският баскетболист Нандо де Коло разгласи, че Олимпийските игри в Париж 2024 ще бъдат неговата " лебедова ария " с екипа на националния тим на " петлите ".

Де Коло е част от състава на Франция към този момент в продължение на 15 години, като за този интервал той може да се похвали със сребро от Игрите в Токио 2020, бронз от международното състезание в Китай 2019, както и с цялостен комплект медали от европейските шампионати - злато (Словения 2013), сребро (Литва 2011) и бронз (Франция 2015).

" Това лято ще бъде последното ми в националния тим, в това няма подозрение. Ще дам всичко от себе си, с цел да бъда част от това премеждие и да го направя сполучливо ", показа 36-годишният баскетболист на АСВЕЛ.

Носителят на премията за най-полезен състезател в Евролига за сезон 2015/16 разкри още, че идващият му контракт на клубно равнище ще бъде и неговият финален в кариерата му, въпреки че Де Коло не даде явен отговор по кое време дефинитивно ще завърши с баскетбола.

" Що се отнася до бъдещето, идващият контракт несъмнено ще бъде последният в моята кариера. Но не мога да прибавя нищо повече по този въпрос, тъй като не съм мислил ", разяснява Нандо де Коло.

Кариерата на французина стартира с екипа на локалния Шоле, като в Европа той е играл още за испанския Валенсия, съветския ЦСКА Москва, турския Фенербахче и френския АСВЕЛ Вильорбан, като с " армейците " той има и две трофея от Евролигата (2015/16 и 2018/19).

В интервала 2012-2014 Де Коло беше част и от НБА, където той носи екипите на Сан Антонио Спърс и Торонто Раптърс.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР