Несебърският ъндърграунд бос Димитър Желязков – Митьо Очите стои в

...
Несебърският ъндърграунд бос Димитър Желязков – Митьо Очите стои в
Коментари Харесай

Оказа се, че Митьо Очите е истинският бос на каналджиите с камиона-ковчег


Несебърският ъндърграунд необут Димитър Желязков – Митьо Очите стои в дъното на покъртителната драма с 18 починали афганистанци, натъпкани в тайник на камион от каналджии и зарязани край софийското село Локорско.

 

Запознати издават, че морския Ал Капоне е действителният необут на задържаната тайфа каналджии, а публично упрекнатият като главатар на групата трафиканти Виктор Кузмов е работел като наемник под шапката на Димитър Желязков.

 



Припомняме, че от камиона-ковчег бяха извадени 18 млади мъже, издъхнали от неналичието на О2 в тайника на возилото. Други 34 бежанци, множеството от които малолетни момчета, бяха избавени на косъм от ужасяваща гибел.

 

След преживения пъкъл, всички оживели бежанци са в тежко психическо положение. За гибелта на бежанците досега са упрекнати шестима индивида, отпред с бургаския предприемач Виктор Кузмов, водача на камиона-ковчег Атанас Атанасов и навигатора от смъртоносния курс Християн Дунгаров.

 

Сред обвинените е и Валентин Христов, който е женен за Десислава Христова – сестра на известната измежду младото потомство поп изпълнителка Христина Христова – Тита. Другите двама обвинени са Тачо Тачев и Петър Колев, изработили тайника на камиона в автосервиз в бургаското село Каблешково.

 

Любопитното е, че е пренебрегнат впечатляващ подробност за задържаните – за най-малко трима от тях има оперативна информация в масивите на Министерство на вътрешните работи, че са част от структурата на Митьо Очите.

Той от дълго време е апетитен като съществена фигура в трафика на бежанци от Турция към Сърбия. Само за последната година името му изплува на два пъти като основна роля в каналджийския бизнес.

 

Според изказванията, Митьо Очите е индивидът, с който авторитетна мафиотска кюрдска фамилия работи взаимно в България по линия на каналджийството.

Желязков обезпечава маршрута на влизащите незаконно в страната ни афганистанци като ролята му е да преведе мигрантите до Сърбия, против което получава по 3000 евро на човек, само че единствено при сполучливо превозване до западната ни съседка.

 

Криминалната мрежа на Митьо Очите работи единствено с афганистанци и кюрди, и не прекарва сирийци и африканци през България. В тази мафиотска организация вземат участие високопоставени началници и редови чиновници от „ Гранична полиция “.

Каналджийският бизнес на несебърския Ал Капоне е по този начин структуриран, че проверяващите мъчно могат да доближат до него, без да употребяват специфични разследващи средства или пък не внедрят вътрешен човек в бандата.

 

Запознати настояват, че Митьо Очите печели по над 1 млн. евро месечно от трафика на бежанци.

При вербовката си като каналджии, наемниците получават уверения, че в случай че инцидентно бъдат хванати, след това ще се снабдят с условни присъди, а санкцията в размер на 5 бона ще бъде платена от „ организацията “.

 

Именно ниските неоправдателни присъди, налагани съгласно закона у нас за каналджийство, са причина родната мафия да навлезе в бизнеса с трафик на мигранти. Бандит от Видин разкрива, че няма по-доходоносно и безвредно крими закононарушение от каналджийството.

Източник: Уикенд
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР