Несъобразената скорост е най-честата причина за катастрофи по пътищата във

...
Несъобразената скорост е най-честата причина за катастрофи по пътищата във
Коментари Харесай

МВР категорично: Високата скорост е най-честата причина за катастрофи във Врачанско

Несъобразената скорост е най-честата причина за произшествия по пътищата във Врачанско. Това сочат данните от доклада на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи за настъпилите катастрофи през първите 4 месеца от годината.
По данни на ченгетата прекомерното настъпване на педала на газта е довело до 71 ПТП-та с 25 ранени. Следващата причина е отнемането на преимущество, което е предизвикало 38 произшествия с 10 ранени. Голям е и делът на злополуките, провокирани от погрешно изпреварване /14 бр./ и нахлуване в насрещното /12 бр./.
Неправилна маневра противоположен завой пък е предизвикала гибелта на двама души, а други двама са починали поради погрешно придвижване на заден ход.
Двама са убитите пешеходци, а петима са ранени през регистрирания интервал. Като причина униформените акцентират незадоволителна нерешителност на водачите към уязвимите участници в придвижването, както и погрешно придвижване от пешеходците.
Неспазване на пътните знаци и сигнали, неизползване на предпазните колани и каски и защитните устройства в леките коли, приложимост на алкохол, отмалялост и стрес, незадоволителна подготовка на огромна част от водачите и изключително на начинаещите, непознаване заплахите на пътя, пропуски в образованието от позиция на привички за безвредно ръководство и отбягване обстановките за ПТП, преобладаващо стар авто парк и ниска степен на неговата дейна и пасивна сигурност и други субективни фактори показват още от Министерство на вътрешните работи като предпоставки за възникването на ПТП-та.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР