Несъмнено през последните две-три години се наблюдава тенденция към продаване

...
Несъмнено през последните две-три години се наблюдава тенденция към продаване
Коментари Харесай

Новото място, на което англичани и руснаци купуват имоти у нас

Несъмнено през последните две-три години се следи наклонност към пласиране на ваканционни парцели от страна на двете съществени групи задгранични вложители в недвижими парцели – руснаци и англичани. Продажбата е сложна, заради обстоятелството, че за българина тази инвестиция остава неатрактивна, а също по този начин заради пандемията липсват чужденци, които биха придобили въпросните парцели.

Част от англичаните и руснаците, които въпреки всичко съумяват да излязат от инвестицията с български ваканционен парцел, въпреки и в множеството случаи да продават на загуба, се изтеглят от България. Други обаче, вземат решение заради една или друга причина да се открият за по-дълго време у нас. Именно те се насочват към придобиването на жилища в по-големите градове, означават медиатори.

Освен тези две обичайни групи чужденци, интерес към жилища в градове като София, Пловдив, Бургас и Варна, има от страна на жители на Германия, Белгия, Франция, Италия и Нидерландия. Въпреки това през 2020 година се регистрира близо 30% спад в вложенията в бранша. Това се дължи главно на пандемията, провокирана от ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР