Нерегламентиран превоз на пътници на територията на община Банско е

...
Нерегламентиран превоз на пътници на територията на община Банско е
Коментари Харесай

Разкриха нелегален превоз до пистите в Банско, шофьор бе задържан след опит за бягство

Нерегламентиран транспорт на пасажери на територията на община Банско е бил оголен при взаимна акция на няколко служби, оповестиха от Министерството на превоза и известията /МТС/. В нея са взели присъединяване чиновници на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “, „ Икономическа “ и „ Пътна полиция “, както и Национална организация по приходите /НАП/.

Проверките са били осъществени в интервала 8-12 февруари, като за това време са открити осем случая на нерегламентиран транспорт на пасажери. За всички тях са формирани актове, транспортните средства са спрени от придвижване , а свидетелствата за ръководство на водачите са краткотрайно отнети.

При контролна покупка за прилагане на услугите на пет микробуса, по схемата „ скришен клиент “ , в четири е установено, че не е публикуван документ за продажба. Водачът на едно от транспортните средства, в което е липсвало фискално устройство, е направил опит да избяга , за което е бил краткотрайно арестуван.

В павилиона за продажба на транспортни документи на лицензирана компания за пътнически транспорти е открито разминаване сред наличностите в касата и маркираните суми на касовия уред, за което е формиран акт от чиновниците на Национална агенция за приходите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР