Неразбираемо е, когато излиза от човек, който е с много

...
Неразбираемо е, когато излиза от човек, който е с много
Коментари Харесай

Тагарев: Кремълската пропаганда се подкрепя от значими обществени групи, партии и в някаква степен от президентската институция

Неразбираемо е, когато излиза от човек, който е с доста висока военна подготовка. На всички е ясно, че Украйна е обект на експанзия, която е непредизвикана с нищо и води до хиляди цивилни жертви и опустошения. Така министърът на защитата Тодор Тагарев разяснява думите на президента Румен Радев, че " Украйна упорства да води тази война " пред NOVA.

Министърът акцентира, че позицията на България за Украйна не е по-различна от тази на съдружниците ни. " За тези, които си мислят, че надали не някой там е натиснал българската делегация и тя си е трансформирала мнението - отваря се уеб сайтът на държавното управление и там се вижда решението на Министерския съвет, с което се приема националната позиция ", разясни той.

Като " невероятна " Тагарев дефинира ситуацията по време на Срещата на върха на НАТО във Вилнюс. Не по този начин обаче щяло да наподобява в България, където кремълската политика имала сериозен триумф. " Там на всеки 200-300 метра има украински и литовски знамена. България не наподобява по този начин. И това е сериозен триумф на кремълската политика по отношение на страната ни и на пропагандата, която Кремъл води. Тя се поддържа от значими публични групи, партии и в някаква степен от президентската институция ", добави той. 

" В България се плануват няколко структури от системата за командване и ръководство. Най-същественото от тях е основаването на многонационален дивизионен щаб за сухопътна дивизия. Това е съществено изпитание, което би трябвало да създадем ", уточни министърът след Срещата на върха на НАТО. 

Тагарев разяснява плана за общо закупуване на муниции. " България се включва в този формат, тъй като той ще е най-малко 8 години. Към момента не разполагаме с артилерия с този диаметър и ракетни системи за залпов огън, само че планираме да закупим ", посочи министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР