Неприятна ситуация в шуменската болница – зрителка на име Стела

...
Неприятна ситуация в шуменската болница – зрителка на име Стела
Коментари Харесай

Ваксионационен кабинет на аварийно стълбище: Как се имунизират трудноподвижни хора в Шумен?

Неприятна обстановка в шуменската болница – зрителка на име Стела Владова изпрати сигнал до bTV, че поради местоположението на имунизационния кабинет в града родителите ѝ, които са трудноподвижни, не могат да се възползват от така наречен „ зелен кулоар “.

На фотографията, изпратена от дамата, се вижда че кабинетът в действителност се намира на горен етаж и до него се стига по спешно стълбище, непостижимо за човек, който е в инвалидна количка да вземем за пример.

Снимка: btvnovinite.bg

В ефира на „ Тази заран “ Владова споделя, че е пристигнала на 3 май и се е убедила, че няма да може да докара родителите си, с цел да бъдат имунизирани.

Случая разяснява доктор Пепа Калоянова, шеф РЗИ-Шумен.

„ Възможностите на болничното заведение са такива – там да бъде изработен този кабинет. Няма друга физическа опция за разполагане на кабинета, всички други кабинети в РЗИ-Шумен и ДКЦ-Шумен са ситуирани на първия етаж. За лицата, които нямат физическа опция да доближат до този кабинет, имат опция да се обадят на персоналните си лекари, които да ги ваксинират у дома, в случай че са трудноподвижни. Другата опция е – ние сме изпратили писма до всички общини на територията на Област Шумен лицата, които са трудноподвижни, да бъдат обявени на РЗИ и РЗИ по график, посредством мобилен кабинет, ще провежда тяхното ваксиниране по домовете “, обясни доктор Калоянова.

По думите доктор Мартин Стойнев, който работи в болничното заведение, единствено за ден през имунизационния кабинет са минали 90 души. Същевременно била направена организация, с цел да не се смесват потоците от заболели пациенти и хора, пристигнали за ваксина. Затова и към кабинета за имунизации се влиза от външната стълба.

Трудноподвижните обаче не са връщани, твърди доктор Стойнев. Напротив – след авансово заявяване те биват посрещнати с колички от личен състав на болничното заведение, който с асансьор ги качва до кабинета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР