Неприсъственото заседание на Националния съвет на БСП потвърди, че ще

...
Неприсъственото заседание на Националния съвет на БСП потвърди, че ще
Коментари Харесай

Наказанието на лидера на БСП в София Калоян Паргов е потвърдено

Неприсъственото съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия удостовери, че ще наложи наказване на ръководителя на Столичната организация и общински консултант Калоян Паргов и ще му отнеме правото да заема обществени длъжности, участие в органите на партията и право да се кандидатира за такива в период от една година.

До решението се стигна, откакто група социалисти от БСП-София изпратиха писмо с настояването Паргов да бъде осъден поради присъединяване на групата на Българска социалистическа партия в Общинския съвет за скандалната договорка за осветлението в столицата. Въпреки, че бяха събрани нужните гласове още през вчерашния ден, този следобяд изтече крайният период за тези, които не бяха дали своят вот.

За БНР Паргов дефинира обвиняванията като нагласени: " Казусът завърши преди две минути, в 17.00 часа с края на периода на съвещанието на автограф. Нямам подозрение, че са събрани повече от 50% нужни подписи. Начинът, по който се случва това, е циничен, недемократичен и е в прорез с прокламираната народна власт в Българска социалистическа партия, която не дава право даже на този, който бива упрекван, да може да се отбрани съответно. Това е следващия неприятен сигнал, който дава Българска социалистическа партия, на фона на рецесиите, с които и ние сме призвани като партия да се оправяме сега ".

Подкрепата за Калоян Паргов са дали знакови имена от социалистите: " Лични фигури отпред с Анжел Вагенщайн, прф.Андрей Пантев и доста други ".

През седмицата и някогашният представител на служебното държавно управление Антон Кутев напусна непринудено Националния съвет на Българска социалистическа партия заради задълбочаващите се политически разлики с тясното политическо управление на партията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР