Неприемливо е президентът на САЩ Джо Байдън да обвинява руския

...
Неприемливо е президентът на САЩ Джо Байдън да обвинява руския
Коментари Харесай

Кремъл: Определението "геноцид" е неприемливо

Неприемливо е президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да упреква съветския си сътрудник Владимир Путин в осъществяване на геноцид в Украйна, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Франс прес.

За първи път ставащото в Украйна бе наречено " геноцид " от президента на Съединени американски щати Джо Байдън във вторник.

И съгласно министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо събитията в Украйна могат да се окачествят като геноцид от страна на Русия. Трудо стана вторият международен водач, употребявал този термин за съветската инвазия в Украйна.

" Ние изрично не сме съгласни и считаме, че сходни опити за деформиране на действителността са неприемливи, още повече, че идват от президента на Съединени американски щати, страна, чиито дейности в скорошната история са добре известни ", акцентира Песков.

Кремъл избегна да даде отговор на концепцията за замяна на украинския народен представител и предприемач Виктор Медведчук, непосредствен до президента Путин. Киев предлага да освободи Медведчук против намиращи се в Русия пленници.

" По отношение на размяната, за която приказваха с подобен жар и удовлетворение разнообразни лица в Киев, желая да поясня, че Медведчук не е съветски жител, той няма никакви връзки със специфичната военна интервенция, това е задграничен политик ", съобщи представителят на съветското президентство.

" Ние не знаем дали той въобще желае Русия да взе участие в разрешаването на тази обстановка ", добави Песков.

Медведчук се укриваше от началото на съветското настъпление в Украйна. Преди това той беше под домакински арест от май 2021 година, откакто му бяха предявени обвинявания, в това число в държавна измяна. Той е един от най-богатите хора в Украйна с 620 милиона $ по данни на сп. " Форбс ". Известен е с връзките си с Путин, който е кръстник на една от дъщерите му.

Песков съобщи, че Медведчук е бил преследван по политически аргументи на основата на измислени обвинявания. Политикът беше за мира и не е взел участие в секрети договаряния с Москва, добави представителят на Кремъл.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР