Непрекъснато чуваме, че компромисите са ключът към здравословна и успешна

...
Непрекъснато чуваме, че компромисите са ключът към здравословна и успешна
Коментари Харесай

Ето 4 знака, че губите себе си във връзката

Непрекъснато чуваме, че компромисите са ключът към здравословна и сполучлива връзка. Може би това значи, че би трябвало да ставате заран 10 минути по-рано, с цел да извършите кафе на своята половинка или нещо сходно. И въпреки всичко прекомерно многото взаимни отстъпки във връзката, изключително правени от едната страна, не водят до нищо положително, а по-скоро до обезличаване. Ето и четири признака, че сте прекомерно пасивни във вашата връзка и че сте почнали да изгубвате себе си:

1. Не държите на личното си мнение
Ако сте прекомерно пасивни в връзките си, доста е евентуално вашето мнение за избрани тематики да бъде непрекъснато засенчвано от това на колегата ви. Може и вие да не изразявате своето мнение изцяло. Ако усещате, че гласът ви елементарно се губи в връзките ви с половинката, би трябвало да вземете ограничения, тъй като това неравновесие ще ви се отрази зле в даден миг. Не ослепявайте от обич и не оставяйте различен човек да взема всички решения вместо вас. Това няма да укрепи връзката ви, а по-скоро ще даде власт на вашия обичан и той може да стартира да се пробва да ви управлява. Изказвайте и дръжте на личното си мнение, само че не забравяйте да чуете и непознатото!

2. Редовно се чувствате несъответстващи
Ако все се извинявате на половинката си за нещо и по няколко пъти дневно повтаряте, че съжалявате за еди-какво си, то най-вероятно сте прекомерно пасивни в връзките си. Това е знак, че сте натоварени с доста вътрешна паника и неустановеност. Ако все се пробвате да извършите колегата си благополучен, а той е все по-недоволен, значи вие не давате приоритет на персоналното си психологично и физическо богатство, а смятате, че е ваше обвързване да извършите същото за половинката си. Ако връзката ви е постоянна и здравословна, вие и двамата би трябвало да желаете най-хубавото за другия.

3. Отдалечили сте се от значимите хора в живота си
Изключително значимо е да останете по отношение на вашето семейство и другари, даже когато сте мощно влюбени. Не е добре да се отчуждавате от околните си поради колегата ви, а още повече пък да прекарвате време единствено с неговите другари и близки. Това е постоянно срещан проблем във взаимоотношенията сред двама души. Намерете метод да откриете баланс в това отношение и да се виждате и със своята си обществена група, даже в случай че би трябвало да прекарате няколко часа без половинката си.

4. Забравили сте личните си цели и фантазии
Пренебрегването на личните ви житейски цели и желания отпреди връзката, е сигурен знак, че може би сте разрешили на половинката си да поеме контрола над живота ви. Това демонстрира, че към този момент не виждате смисъла да работите интензивно, с цел да постигнете персонален триумф, тъй като триумфът на колегата ви е по-голям. Изключително значимо е да не спирате да преследвате персоналните си цели, даже и да сте във връзка, тъй като това ви кара да се развивате като субект. Не подценявайте личните си стремежи и ползи, в случай че не желаете животът ви да стане по-сив и отегчителен. Ако загубите себе си, до момента в който сте във връзка, може да изгубите и любовта на половинката. Тя/той въпреки всичко в миналото е бил заинтересован от вас точно поради личността, която сте били преди. Ако сътрудникът ви се пробва да ви засенчи със своите качества и в случай че той счита, че неговите цели са по-важни от вашите, то значи връзката ви не е хармонична, а сътрудникът ви не е задоволително грижлив и любящ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР