Непредсказуемият февруари ни посреща със сняг и студ, но тази

...
Непредсказуемият февруари ни посреща със сняг и студ, но тази
Коментари Харесай

Зимата се завръща от утре: какво време ни очаква тази седмица

Непредсказуемият февруари ни посреща със сняг и мраз, само че довечера вятърът ще утихне.

Последният ден на януари ще ни предложи слънчево и прохладно време съвсем в цялата страна до ранния следобяд. Облачността по-късно ще стартира да се усилва, само че в границите на деня превалявания няма да има . Вятърът по здрач също ще утихва. Дневни температури ще са сред 4 и 9 градуса,

Над планините вятърът ще е по-силен, по високите елементи на Стара планина, Рила и Пирин, даже плевел на моменти. Денят ще е безоблачен до обяд, едвам по-късно следобяд облаците ще са повече, само че без превалявания. Термометрите ще се двоумят сред минус 6 градуса по високите върхове до плюс 1 в ниските масиви.

У нас във вторник ще завали сняг - първо в Западна, а по-късно и в Централна България. На изток ще превали дъжд, който с рухването на температурите вечерта и в сряда ще се обърне в сняг. Докато вали времето ще остане меко с дневни температури сред 0 и 4-5 градуса. Очаквана нова снежна завивка - сред 5 и 15 сантиметра, в Стара планина и масивите на Югозапад - до 20-30 сантиметра. И всичко това с помощта на формиращ се нов циклон в Адриатическо море, който ще е виновен за времето на Балканите вторник и сряда.

В четвъртък облачността ще стартира да се раздира с вероятни слаби превалявания от сняг.

Ще е прохладно с чувство за студено време. В петък сутринта температурите ще паднат до минус 8 - минус 10 градуса в регионите на запад, където облачността е минимална.В последните дни на първата февруарска седмица следва стопляне с дневни температури през почивните дни към и над 10 градуса в някои региони.

Повече за времето, което ни следва, вижте във видеото.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР