Неправителствената организация "Спаси София" отново разпространи снимки на продължаващия и

...
Неправителствената организация "Спаси София" отново разпространи снимки на продължаващия и
Коментари Харесай

Граждани отново сигнализират за пукнатини по Цариградско шосе

Неправителствената организация "Спаси София " още веднъж популяризира фотоси на продължаващия и задълбочаващ се проблем с пукнатините на неотдавна ремонтирания бул. Цариградско шосе в столицата, показва News.bg.

От тях се вижда, че с изключение на неотстранените пукнатини и пропадания, заляти с битум в ранната пролет, платната на булеварда не престават да се напукват и деформират. Припомняме, че през януари деятелите алармираха за съществени недостатъци в настилката след ремонт, струващ над 20 млн. лева

Още тогава зам.-кмета по превоза Евгени Крусев съобщи, че в най-кратки периоди "ще станат ясни аргументите за тези недостатъци, а компанията реализатор ще ги в профил за своя сметка при подобаващи метеорологични условия ".

"Отдавна сме в разгара на строителния сезон, само че не е направено нищо за премахване на проблемите по булеварда ", означават от Спаси София и напомнят, че след абсурда при започване на годината господин Крусев поеангажимента ремонтните действия да започват през юни.

"Този обект сякаш е с десетгодишна гаранция и отново се оказа, че тя няма да бъде изискана от общината в нейната целокупност, а ще се ползват козметични корекции ", възмущават се от организацията и напомнят, че "Обектът е в гаранция " е постоянното опрощение за появили се недостатъци.

"Искаме да забележим съответни дейности и доказателство, че Общината се е научила да изисква от компаниите изпълнителки да поемат отговорност за некачественото си строителство и най-много - че отсега нататък ще се пази публичния интерес, а няма да се извиняват неприемливите пропуски на всякакви строителни компании ".

Спаси София се базира на изявление на зам.-кмета Крусев пред медиите, в което твърди, че "строителят е дал технология за трениране на местата с нарушена гладкост " и декларират, че с това изявление се бяга от съответен отговор по какъв начин компанията има намерение да поправи грешките си.

"Това е отговор, който не дава отговор на въпроса - по какъв начин ще бъдат отстранени един път вечно зародилите проблеми по най-натоварения столичен бул. ", считат от организацията.

"Ако този фасон на работа продължи, бул. Цариградско шосе ще застане паралелно до бул. Ал. Малинов, който за следващ път се ремонтира. Крайно време е софиянци да спрат да бъдат заложници на непрестанните поправки на ремонтите, изпълнявани от Столичната община ", приключват от организацията.





Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР