Неправилните течности могат да отслабят или засилят ефекта на таблетките,

...
Неправилните течности могат да отслабят или засилят ефекта на таблетките,
Коментари Харесай

Никога не пийте хапчета с нещо различно от вода! Особено с чай или кафе!

" Неправилните " течности могат да отслабят или засилят резултата на таблетките, в това число и при предозиране.

Напитките, с които не е целесъобразно да приемате лекарствени лекарства:

Грейпфрутов сок

Канадски откриватели са открили, че цитрусовите плодове като цяло и по-точно грейпфрутът, съдържат изключително високо количество фуранокумарини - субстанции, които ускоряват резултата на лекарството. Особено рисков може да бъде грейпфрутът, в случай че се приема дружно с хапчета за сърце, антиалергични, антивирусни медикаменти, медикаменти за хипертония, антидепресанти и антибиотици - вероятни са съществени затруднения.

ВАЖНО

Най-правилният " банкет " е елементарна вода със стайна температура, варена или бутилирана, само че не и газирана. Също по този начин е значимо да се приема с задоволително вода: за една таблетка - най-малко половин чаша вода (а не една или две глътки, както вършат множеството хора).

Чай

Чаят съдържа танин, интензивно вещество, което въздейства върху скоростта на асимилиране на медикаментите. В някои случаи това води до свръхвъзбуждане, да вземем за пример на фона на лекуване с антидепресанти, в някои - до намаляване на резултата на лекарството (при банкет на орални контрацептиви). Не се предлага да се пие чай с хапчета за сърце, корем и някои типове антибиотици.

Кафе
 В аптеката: Ти знаеш ли, че имаш... страшни очи... какви хапчета пиеш? В аптеката: Ти знаеш ли, че имаш... страшни очи... какви хапчета пиеш?
А вие купихте ли си хапчета? И по какъв начин ви гледаше аптекарката? Огледа ли ви от горната страна до долу? Не се чувствайте неловко! А, да не си помислих...

Тонизира и има мощен диуретичен резултат. Ако вземете лекарство с тях, можете да изхвърлите лекарството от тялото си прекомерно бързо или да увеличите резултата му (това е допустимо, да вземем за пример, с болкоуспокояващи).

Мляко

В някои случаи даже се предлага да се пие мляко с медикаменти, да вземем за пример калиеви препарати и витамини, само че антибиотиците от тетрациклиновата група и " сърдечните " медикаменти няма да харесат общността с мляко.

Алкохол

За да видят скоростта на асимилиране на медикаментите на фона на алкохола, учените са основали изкуствена среда, имитираща тънките вътрешности. Експериментите демонстрират, че съвсем 60% от тестваните медикаменти се разтварят доста по -бързо в компанията с алкохол. Особено деликатни би трябвало да бъдете, когато приемате антидепресанти, антибиотици, аналгетици и антипиретици.
 Свързаха антидепресантите с деменцията Свързаха антидепресантите с деменцията
Употребата дълго време на избрани антидепресанти има връзка с деменцията, сочи огромно английско изследване, което беше огласено през днешния ден...

Сок, мляко или вода? Как да приемате медикаменти Дори безвредният парацетамол, ароматизиран с алкохол, е отровен за черния дроб.

Газирани питиета

Не единствено, че самият сладостен ефервесцент е вреден - той нервира лигавицата на стомаха, причинявайки гадене, отичане на корема, метеоризъм, само че в композиция с лекарството като цяло ще се трансформира в „ бомба “ за стомашно -чревния тракт. Това важи изключително за средства за възстановяване на храносмилането, диуретици, антибиотици.

Компоти и желе

Лекарите могат да предлагат последния вид на пациенти с гастрит и язва: желето обгръща стените на стомаха, като по този метод понижава дразнещия резултат на лекарството. Въпреки това, лечебният резултат на лекарството също е понижен и това би трябвало да се има поради. Нежелателно е да се пие хапче с компот - плодовите киселини могат да трансформират фармакологичния резултат на медикаментите, в това число медикаменти за киселини и хипертония.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР