Непостоянното и неустойчиво законодателство нанася най-голям удар именно на малкия

...
Непостоянното и неустойчиво законодателство нанася най-голям удар именно на малкия
Коментари Харесай

Радев: Нужни са еднакви условия за големия и малкия бизнес

Непостоянното и неустойчиво законодателство нанася максимален удар точно на дребния и междинен бизнес. Необходими са идентични критерии и условия за достъп до публични поръчки и за огромния, и за дребния бизнес, които да подсигуряват лоялна конкуренция на нашия пазар. Това няма по какъв начин да стане без електронно държавно управление, което да подсигурява бистрота и равнопоставеност. Това съобщи президентът Румен Радев на церемонията по връчването на годишните награди „ Златна мартеница “ за принос към българския бизнес, оповестиха от пресцентъра на президентството.
Държавният глава прикани за ускорение на административните процедурите по повод активността на дребния бизнес, тъй като най-голямото му преимущество е неговата експедитивност и еластичност. „ Когато той се задушава нормативно, този бизнес губи най-важното си преимущество и става невероятно да се конкурира на интернационалния пазар по отношение на страни, където тези процедури са два - три пъти по-бързи “, акцентира президентът.
Румен Радев уточни още, че са нужни повече тласъци за дребния и междинен бизнес в България, който е новаторски, подсигурява повече младежка претовареност и работи с науката и образованието за по-висока добавена стойност. „ Това значи гаранция от страната за отбрана на собствеността и възвръщане на доверието в правораздавателната система “, добави президентът.
Организатор на събитието е сдружението „ Произведено в България – Съюз на дребния и междинен бизнес ". Отличията за българските производители бяха връчени за 25-а поредна година. По думите на президента марката „ Произведено в България “ има смисъл надалеч оттатък производството на артикули и услуги, тъй като ни зарежда с позитивизъм, самочувствие и вяра, че имаме бъдеще като българи в един свят на разрастваща се конкуренция. Марката консолидира цялото общество в поддръжка на българското предприемачество и българското произвеждане.
„ За мен е изключително значимо, че броят на участниците в този конкурс пораства. Родни бизнесмени, производители, финансисти, представители на сферата на търговията и услугите и то в един необятен набор - от селско стопанство до IT бранша “, сподели още Румен Радев.
По време на церемонията президентът връчи премията „ Златна мартеница “ на спечелилия в състезанието – “Зора ММС” ООД, компания, наложила на пазара сполучлива комерсиална марка и завоювала доверието на българските консуматори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР