Непосредствените възможности са една сума от 1512 лева, които се

...
Непосредствените възможности са една сума от 1512 лева, които се
Коментари Харесай

По 4 хил. лв. от държавата ще получат пострадалите от наводненията

" Непосредствените благоприятни условия са една сума от 1512 лв., които се дават за развалени къщи, пространства. Отделно има друга сума, която е до 2500 лв., обвързвана с развалени електрически уреди. Тези благоприятни условия ще бъдат обезпечени като помощ ", сподели Денко, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Обнадеждаващото е, че откакто стопираха дъждовете, се възстановява ситуацията, последователно пътищата стават проходими, сподели още Денков.

 

" Осигурено е всичко, което е належащо, с цел да не бедстват хората - храна, вода “, уточни министър председателят и добави, че наред с институциите, през днешния ден се включват и доброволците, координирано с спешния щаб.

 

Министерството на труда и обществената политика и Агенцията за обществено подкрепяне от през днешния ден към този момент са на терен. Те обикалят наводнените къщи, приказват с хората и им изясняват какви са нужните дейности от тяхна страна, с цел да могат да получат помощ ", изясни Николай Денков.

 

Проверки на място на здравината и структурата на моста също ще бъдат направени, увери Денков. По думите му, съгласно предварителната информация няма данни за нарушавания. Въпреки това инспекция ще бъде направена.

 

Призивът ми е да не се издават присъди, както стана през вчерашния ден, да минат инспекциите, резултатите ще бъдат оповестени, сподели министър председателят.

 

През комисията за бедствия и повреди ще се работи за възобновяване на инфраструктурата, евентуално става дума за вреди за десетки милиони, оповести Денков.

Това е естествено злополучие, такива превалявания над 300 л/кв. м за 24 часа се случват рядко. Там, където се случат, има съществени проблеми, изясни министър председателят и напомни, че жертви на наводненията има в Гърция и Турция.

 

Според министър-председателя е извънредно значимо локалните общини да дефинират доста бързо каква помощ желаят от страната. На място към този момент е изпратена тежка техника.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР