Непоносими болки или пристъпи, проблеми при пациенти с тежко увреждане

...
Непоносими болки или пристъпи, проблеми при пациенти с тежко увреждане
Коментари Харесай

В Чехия изписват два пъти по-често канабис

Непоносими болки или пристъпи, проблеми при пациенти с тежко увреждане на гръбначния дирек, рак или склероза - в Чешката република от ден на ден се третират с канабис.
Но пътят към него е много сложен. " В аптеките един грам чешки канабис коства 180 крони (около 7 евро) ", споделя Хана Вагнер от локалното Сдружение на пациентите. Според информацията на Държавния институт за надзор на медикаментите, пациентите употребяват приблизително към 10 грама на месец, което значи, че харчат 1 800 крони на месец. Пациентите с тежки болки употребяват по-големи дози, написа Plusinfo.
Въпреки високата цена ползата към наркотичното вещество канабис нараства. Броят на лекарите, които са кандидатствали за позволение за определяне на този „ лек “, се е удвоил през последната година. Тази година позволение да предписват канабис имат 58 чешки лекари, а общо са регистрирани 20 000 амбулаторно заболели, които получават такива медикаменти, съобщи БГНЕС.
Един от лекарите, който в своята процедура предписва канабис е анестезиологът от Пилзен Штепан Бейваничицки, който се занимава с лекуване на остра хронична болежка.
За един месец той е предписал канабис на 15 пациенти и това съгласно него работи доста ефикасно: множеството от тях към този момент могат да се откажат от медикаментите, съдържащи трамадол или опиати, а доста от тях са се избавили от дългите нощни болки и спят по-добре, споделя лекаря.
Много добър опит с потреблението на канабиса има и Зденек Майзлик, чиято щерка дълги години страда от склероза. Канабисът, съгласно него, оказва помощ да се облекчат крампи по краката и работата на червата. Той споделя, че тя се нуждае от по-големи дози, към 180 грама на месец, което ще спре прогресията на заболяването.
В Чехия е определен един цех посредством търг да създава единствено 40 кг канабис. Поради тези ограничавания чешкият канабис е по-скъп от вноса, а казусът е, че страната не позволява импорт.
Международният институт за канабис подлага на критика сегашната обстановка. Те предизвестяват, че Канада и Холандия изнасят канабис в огромни количества и затова те са доста по-евтини. Няма отговор на въпроса за какво чехите не употребяват немския или полския пазар.
Чешката република е една от първите страни, одобрила използването на канабис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР