Президентът на Иран Ебрахим Раиси и външният министър Хосейн Амир-Абдолахиан

...
Президентът на Иран Ебрахим Раиси и външният министър Хосейн Амир-Абдолахиан
Коментари Харесай

Хеликоптерна катастрофа уби Раиси: Санкциите ли стоят зад авиационната криза в Иран?

Президентът на Иран Ебрахим Раиси и външният министър Хосейн Амир-Абдолахиан бяха доказани починали в понеделник, откакто техният хеликоптер се разруши в планински и гористи регион в провинция Източен Азербайджан на страната измежду гъста мъгла. Други шестима души в хеликоптера, в това число членове на екипажа, също бяха убити.

Смята се, че двулопатният Bell 212, създаден в Съединените щати, с който е пътувал Raisi, е бил на десетилетия. Чуждестранните наказания против Иран, датиращи от революцията от 1979 година и след това поради нуклеарната му стратегия и поддръжката му за по този начин наречената Оста на съпротивата, затрудниха страната да получи елементи за самолети или нови самолети.

След първите наказания на Съединени американски щати против Иран преди 45 години, иранската стопанска система продължава да търпи удари и нейните самолетни компании са изключително наранени.

Но напрегнатото геополитическо съседство на Иран и изключително неговите обтегнати връзки с Израел и Съединени американски щати също доведоха до смъртоносни неточности, довели до за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР