Неотдавнашното разследване на Комисията по ценни книжа и фондови борси

...
Неотдавнашното разследване на Комисията по ценни книжа и фондови борси
Коментари Харесай

Чанпен Джао коментира регулаторните проблеми на BUSD

Неотдавнашното следствие на Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) против Paxos, емитента на Binance USD (BUSD), провокира неспокойствие в криптообщността.

Главният изпълнителен шеф на Binance Чанпен Джао (CZ) се включи в обществените медии, с цел да обясни обстановката.

CZ се включи в Twitter, с цел да подчертае, че BUSD се издава и изкупува от Paxos и че средствата са в сигурност. Той изясни, че Департаментът за финансови услуги на Ню Йорк (NYDFS) е наредил на Paxos да спре основаването на нови USD на Binance.

Главният изпълнителен шеф на Binance съобщи, че BUSD е постоянна монета, напълно притежавана и ръководена от Paxos и че следствието може да докара до понижаване на количеството BUSD с течение на времето. Въпреки това Paxos ще продължи да ръководи продукта и да обработва противоположните изкупувания.

Според CZ средствата са в сигурност и са изцяло обезпечени с запаси в банките на Paxos. Резервите са минали през голям брой одити от разнообразни компании, означи той.

CZ съобщи, че не разполага с никаква информация за докладваното правосъдно дело сред SEC и Paxos, защото делото е сред SEC и Paxos, а той не е специалист по въпроса.



Въпреки това той съобщи, че в случай че в бъдеще съдът постанови, че BUSD е скъпа книга, това ще окаже огромно въздействие върху криптоиндустрията и ще дефинира нейното развиване в тази пълномощия.

Въпреки следствието CZ увери, че Binance ще продължи да поддържа BUSD. Въпреки това борсата може да направи корекции на продукта, като да вземем за пример да се отдалечи от потреблението на BUSD като съществена комерсиална двойка. Binance ще работи след продължаващата регулаторна неустановеност и ще преразгледа други планове, с цел да подсигурява, че потребителите са предпазени от вреди.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР